marți , 21 septembrie 2021

Desierto florido: Atacama a roz!

desierto florido

După sezonul teribil de ploios din Chile, deșertul Atacama e acum acoperit de un covor de flori sălbatice de culoare roz – un spectacol pentru ochiul uman și un fenomen extrem de rar, denumit desierto florido.

atacama desert

Situat pe coasta Pacificului, Atacama acoperă peste 1.000 de kilometri în lungime și este cel mai arid deșert din lume. O dată la cinci sau șapte ani, după ce plouă suficient de mult, florile sălbatice înfloresc și colorează întreg deșertul, iar anul acesta fenomenul e mai spectaculos ca oricând.

atacama 1

În deșertul Atacama cresc peste 200 de specii de plante diferite, iar cele care înfloresc cel mai frumos sunt nalbele roz. Localnicii numesc fenomenul acesta desierto florido, iar florile nu sunt singurele care transformă locul într-un adevărat paradis natural. Păsări, insecte, șopârle și alte vietăți, toate se bucură de natura vie din jur, astfel că întâmplarea devine foarte benefică pentru viața sălbatică.

atacama 2

Peste 20.000 de turiști sunt așteptați să viziteze zonele înflorite din Atacama până în noiembrie, când covorul de plante începe să-și piardă din strălucire.

Fotografii: The Telegraph, The Guardian

Semnat de , , , , , ,

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus