duminică , 27 noiembrie 2022

Dialoguri vestimentare înainte de OSCAR

rochii oscar 2016foto

Hainele vorbesc despre tine, spune un proverb urban. Aşa e, hainele vorbesc, ba chiar țipă din toate încheieturile şi dau din casă multe chestii. De exemplu, iată ce au discutat unii exact înainte de a ieşi pe uşă pentru a se îndrepta către cea de-a 88-a ediţie a premiilor Oscar:

Pharell cu nevastă-sa

pharell

– Beib, hai.
– Stai aşa, că treaba sucks. Not happy, adicătelea.
– Hon, hai odată că se aglomerează pe covorul roşu şi nu mai apucăm loc în faţă să ne fotografieze paparazzi ca din întâmplare. Ție-ți convine, dar pe mine nu mă cunoaște nici dracu.
– Dragă, aşteaptă oleacă, tu n-auzi? Fuckin’ problem în baie. Inundaţie. Trebuie să chemăm instalatorul.
– Ar u insane, man? Încep Oscarurile într-o juma’ de oră! Fă şi tu ceva acolo, pune un dop, îndeasă un prosop şi hai să iesim pe uşă astăzi!
– Acuș, acuș, nu te bosumfla! Mi-a ajuns apa până la glezne, fuck, tot va trebui să chemăm un om, să ştii. Toată leafa de-am luat-o pe ultima melodie proastă a mea, am dat-o pe rochia asta nașpa a ta, dar facem un credit şi poate nu ne-o lua nimeni chiar pielea de pe noi ca să schimbe un amărât de robinet.
– Eu plec, să ştii, treaba ta. Te aştept fix 5 minute în limo, știi că-i consum mare la relanti.
– Gata, gata, ho. I’m camin’!

Jacquelin West cu croitoreasa

jacquelin west

– Aţi văzut, doamnă, filmul ăla mişto despre croitoreasă nici n-a fost băgat în seamă anul ăsta! E pe moarte breasla noastră, acum toate faceți șanț la “designeri” şi la “stilişti”. Dar când va crapă fermoarul, tot la mâna mea ajungeţi!
– Mda. Ați zis ceva? Că nu eram atentă. E cam lungă rochia.
– Cum lungă, doamnă, nu aţi zis c-o vreţi pentru Oscar? Păi acolo aşa se poartă, să dai cu poalele de pământ, să aduni tot praful de pe covor. Că ăia nu-l spala niciodată, cică se ia roșeala. Ei se bazează pe rochiile voastre, mai iese un pic cârpa la lumină. Şi-aşa au început unele să vină în fuste scurte şi s-au panicat organizatorii, cică în scurt timp o să le trebuiască buget pentru curăţat, că ies trenele din trend!
– Hmm… Ce tot zici acolo? Scuze, n-am fost atentă. Nu ştiu, parcă-i prea lunguţă rochia, totuşi, nu mi se văd pantofii şi am dat 5000 de euro pe ei. Ultimii mei bani.
– Pe ăştia?! Adică da, da, sigur, sunt foarte frumoşi! (În gând: frumoşi pentru îngropăciune, dar mă rog.) Doamnă, nu mai e timp pentru tiv nou, dar ce ziceţi dacă v-o ridic un picuț? Uite-așa, ușurel, până aici… gata! Și-o prind în câteva bolduri, să nu vă scape. Perfect! (În gând: aoleu, i se vede căptuşeala, nu e bine! Dar las’ că nu observă, tuta! Iar ceilalţi o să creadă că aşa e modelul!). E bine, doamnă, așa?
– Ați zis ceva? Scuze, scriam o carte în gând. E foarte bine, mulţumesc!

Sandy Powell cu maică-sa

Sandy Powell

– Mamăăă! Maa-mă!
– Ce-i, fată, ce țipi așa?
– De ce naiba nu răspunzi? Mi s-a sculat părul în cap de când te strig! Lasă odată telenovela aia şi ascultă-mă şi pe mine, că-s plină de draci. N-am cu ce să mă îmbrac!
– Da’ unde pleci, dragă?
– Cum unde plec, mamă?! Cum unde plec?! Sunt Oscarurile în seara asta, mamăăăh, pe ce lume trăieşti? De fapt, dacă stai toată ziua pe Televisa, ce naiba să ştii tu de ce se întâmplă în jurul tău! Poa’ să ia foc tot Hollywoodul asta și nu te prinzi!
– Vezi că ți-a luat ție foc scăfârlia, până una-alta. Zi ce vrei de la mine și lasă-mă-n pace.
– Păi ți-am mai zis o dată: nu am cu ce să mă îmbrac!
– Stai aşa, că nu pricep. Deci tu, mare dizainăriță și costumieră, nu ai cu ce să te îmbraci! Cizmaru’ n-are cizme, grădinaru’ n-are castraveţi!
– Oh, God, cine mă pune mereu să mă plâng la tine, mai bine sun un duşman!
– Bună idee! Cu sunatul, adică! Ia dă-i tu un telefon lui Elton, că te rezolvă el. Are dulapul ticsit de haine de-alea trăsnite care-ți plac ție.
– Dar n-are rochii, mamă, la Oscar îmi trebuie o rochie elegantă! Și eu am dat tot ce-am creat, nu mai am niciuna în șifonier! Mai bine mă făceam costumieră pentru filme XXX!
– Ei, ba are dragul de el şi rochii, trust me, cum să n-aibă? Doar că n-ai tu faţă de rochie, pe bune, vrei să arăţi ca un travestit? Roagă-l mai bine să-ţi caute un costum de-al lui de când era tânăr. Unul de-ăla sclipicios… Vai, ce dor mi s-a făcut de Elton… Ce-or mai face ăia mici?
– Mamă, te rog, sună-l tu, întreabă-l de soț, de plozi şi zi-i şi de mine, poate-mi dă ceva. Fucking shit, le-am îmbrăcat pe toate fufele şi acum io n-am ce pune pe mine…

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus