duminică , 1 octombrie 2023

„Diana – şapte zile care au zguduit lumea”: documentar-eveniment la TVR 1

Pe 31 august, de la ora 21.00, telespectatorii TVR 1 urmăresc în premieră şi exclusivitate filmul evenimentelor de la momentul decesului „Prinţesei Inimilor” şi până la funeraliile acesteia. Urmăriți documentarul „Diana – șapte zile care au zguduit lumea”, la 20 de ani de la dispariția uneia dintre cele mai iubite femei ale lumii. Narator: James D’Arcy. Regia: Ben Ryder, BBC.

31 august 1997, ora 3.00 dimineaţa. Un stupid şi controversat accident de maşină pune capăt unui destin încărcat de dramatism. La doar 36 de ani, Prinţesa Diana părăsea această lume, care a purtat-o nu o singură dată de la agonie la extaz – şi înapoi. La 20 de ani de la tragicul eveniment, joi, pe 31 august, de la ora 21.00, TVR 1 difuzează în premieră şi exclusivitate documentarul în două părţi „Diana – şapte zile care au zguduit lumea”, o producţie BBC 2017, analizând în profunzime săptămâna ce a prefaţat funeraliile prinţesei, o perioadă în care însuşi viitorul monarhiei britanice era pus sub semnul întrebării.

Opinia publică a deplâns sincer şi profund moartea celei care fusese considerată „Prinţesa Inimilor”. Evenimente sportive au fost anulate, mii de oameni au făcut un adevărat pelerinaj la Londra, pentru a-şi prezenta omagiile, iar un covor de flori s-a aşternut în timp record în faţa Palatului Kensington.

În tot acest timp, Familia Regală a ales să se menţină departe de ochii presei, retrasă la domeniul din Balmoral. Niciun steag coborât în bernă la Buckingham Palace nu semnala decesul, iar membrii familiei nu au avut nicio apariţie zile întregi, spre dezaprobarea tot mai vizibilă a publicului.

Săptămâna ce a urmat morţii fulgerătoare a Prinţesei a scos la iveală tensiunile pregătirilor şi ale negocierilor, membrii monarhiei şi consilierii acestora luptând să-i protejeze pe William şi Harry, cei doi copii ai Prinţului Charles de Wales cu Lady Di, dar şi să calmeze opinia publică, asigurând o mare vizibilitate a funeraliilor, organizate la Westminster Abbey.

Cu acces la oamenii-cheie ai momentului, documentarul „Diana – şapte zile care au zguduit lumea” aduce mărturii în exclusivitate ale membrilor staff-ului Prinţesei, ale unor importanţi reprezentanţi ai Guvernului britanic, jurnalişti, experţi şi membri ai societăţii civile. Confesiunile unice, personale ale protagoniştilor ajută miniseriei să aducă lumină asupra implicaţiilor practice şi emoţionale ale acelei săptămâni, dar şi să analizeze modul în care moartea Dianei a contribuit la asigurarea viitorului monarhiei britanice.

Citiți și:

Ultimele fotografii cu prințesa Diana în viață

Fotografie rară cu Prințesa Diana

Ipoteză nouă: prințesa Diana ar fi fost asasinată de un militar britanic

Fostul make-up artist al Prințesei Diana: Nu avea secrete de frumusețe

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *