joi , 7 decembrie 2023

„Django Unchained”, o nouă operă de artă marca Tarantino

Django

Dacă iubiți filmele lui Quentin Tarantino, „Django Unchained” vă va pune într-o încurcătură, căci nu veți ști pe ce loc să-l așezați, într-un top 3 al operelor de artă semnate de regizorul american. Iar dacă nu iubiți filmele autorului „Kill Bill”… probabil că încă nu le-ați văzut.

Acţiunea are loc în sudul Statelor Unite, cu doi ani înainte de Războiul Civil. Django (interpretat de Jamie Foxx) este un sclav al cărui trecut plin de violenţă îl aduce în serviciul lui King Schultz (Christoph Waltz), un vânător de recompense aflat pe urmele a doi ucigaşi, fraţii Brittle. Django este singurul care poate să-l ajute să ajungă la ei. În schimb, Schultz îi promite să-l elibereze. Când misiunea lor se încheie cu succes şi Django este eliberat, el decide să rămână alături de Schultz şi continuă să-i vâneze împreună pe cei mai căutaţi criminali. Însă scopul final al lui Django este găsirea şi eliberarea Boomhildei (interpretată de Kerry Washington), soţia de care fusese despărţit cu mult timp în urmă.

Căutările îi conduc la Calvin Candie (interpretat de Leonardo DiCaprio), proprietarul lui “Candyland“, o plantaţie pe care sclavii sunt trataţi într-un mod absolut inuman. Interesându-se de soarta Broomhildei sub tot felul de false pretexte, Django and Schultz trezesc suspiciunile lui Stephen (interpretat de Samuel L. Jackson), sclavul de încredere al lui Candie. Mişcările le sunt urmărite şi riscă să fie prinşi şi adevăratele lor intenţii date în vileag. Dacă vor să scape şi să o elibereze pe Broomhilda, ei trebuie să aleagă între individualism şi solidaritate, între sacrificiu de sine şi supravieţuire. (cinemagia.ro)

„Django Unchained” a avut cinci nominalizări la Oscar și a câștigat două: Christoph Waltz a fost recompensat cu statueta pentru „Cel mai bun actor în rol secundar”, iar Quentin Tarantino a luat Oscarul pentru „Cel mai bun scenariu original”, după ce ambii primiseră deja câte un Glob de Aur pentru performanțele lor.

Jamie Foxx își trăiește partitura până în cele mai mici detalii, iar „Django” va rămâne, categoric, un punct de referință în cariera sa. Samuel Jackson este greu de recunoscut, atât de bun a fost machiajul și transpunerea lui în rolul sfătuitorului Stephen. Iar Leonardo DiCaprio reușește una dintre cele mai strălucitoare prestații actoricești ale sale, demonstrând încă o dată forța artistică ce stă în spatele aparenței sale fragile. Kerry Washington, în rolul lui Hildi, vine să completeze o echipă de actori extraordinari, cărora le dă replica firesc și cu multă grație.

Tarantino a explicat într-un interviu că și-a dorit să regizeze un spaghetti western pentru care a luat ca inspirație filmul Django din 1966, cu Franco Nero. De altfel, actorul italian își face și el apariția acum, într-un rol mic, de culoare, la fel ca și Tarantino.

„Django Unchained” este cel mai de succes film al lui Quentin Tarantino, financiar vorbind: pelicula a avut, până în prezent, încasări de peste 380 de milioane de dolari în întreaga lume.

Foto: my.spill.com

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *