marți , 15 octombrie 2019

,,Dolce Vita”, în premieră la Teatrul de Operetă şi Musical ,,Ion Dacian”

Catalin Petrescu 2

Opereta, musicalul şi muzica pop, cabaretul şi teatrul-dans dezvăluie ceea ce au unic în fibra lor, dincolo de nuanţe stilistice şi variaţiuni, de ritmuri şi sonorităţi în cadrul spectacolului ,,Dolce Vita”, în regia lui Dragoş Galgoţiu, a cărui premieră oficială va avea loc sâmbătă, 20 iunie, ora 20.00, la Teatrul de Operetă şi Musical „Ion Dacian”.

„Dolce Vita” transcende graniţele genurilor muzicale, ale epocilor istorice, al spaţiului convenţional asociat ideii de „spectacol”. Este o formulă generoasă, care nu include doar opereta, doar musicalul sau un alt gen din sfera spectacolului muzical, ci cuprinde ceea ce au păstrat opereta, musicalul, cabaretul şi celelalte în esenţa lor: acel stil aparte de a transmite bucuria vieţii.

,,Dolce Vita este ocazia unei întâlniri neconvenţionale dintre artişti şi public în foaierul noului sediu al Teatrului de Operetă şi Muzical „Ion Dacian”. Foaierul este legătura specială, puntea dintre două lumi diferite, pe de o parte scena, cu misterele ei, cu poveştile, cu decorurile ei exotice şi cu personajele ei seducătoare, pe de altă parte viaţa diversă din afara teatrului. Spectacolul acesta este imaginat ca o sărbătoare în care orchestra, soliştii, corul, balerinele şi publicul, întâlniţi de această dată în foaier, în spaţiul de frontieră dintre cele două lumi, trăiesc o experienţă împreună. Cabaretul, ariile de operetă, secvenţele de dans, solo-urile instrumentale, gagurile şi momentele de musical, alcătuiesc un spectacol pe care artiştii îl imaginează şi îl trăiesc într-o relaţie de complicitate şi de apropiere cu spectatorii. Dolce Vita este o ceremonie emoţională, entuziastă, ironică şi amuzantă, care celebrează acele stări de euforie pe care doar opereta şi muzicalul le pot provoca”, a declarat regizorul Dragoş Galgoţiu.

Artiștii, acompaniați de pianistul Alexandru Burcă

Rând pe rând, Florin Budnaru, Cătălin Petrescu, Ernest Fazekas, Irina Baianţ şi Adrian Nour, păşesc cu graţie, retrospectiv, spre personajele care i-au consacrat ca solişti în lumea spectacolului de operetă şi musical, dialoghează în duete şi terţete şi, acompaniaţi în călătoria lor de pianistul Alexandru Burcă, de Corul, Orchestra şi Ansamblul de Balet al Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, împărtăşind cu toţi cei prezenţi sentimentul Dolce vita: bucuria de a gusta viaţa în tot ceea ce are aceasta mai frumos de oferit.

„Cred că îi vom surprinde pe spectatori prin modul în care interpretăm muzica şi prin faptul că unele dintre partituri le cântăm în limba română. Acoperim o paletă largă de stări, de la comic la grotesc şi până la dramatic, aceiaşi oameni în diferite stări. Dacă măcar o parte dintre spectatori vor fi surprinşi că un musical autohton poate suna ca unul produs în străinătate, atunci eu plec mulţumit acasă”, spune solistul Ernest Fazekas.

„Sunt mai multe fragmente din operete şi musicaluri celebre, legate armonios într-un spectacol plin de lumină. Toţi componenţii spectacolului formează o trupă tânără, energică şi frumoasă care se bucură de viaţă atât în paşi de vals, cât şi pe ritmuri rock!”, adaugă Florin Budnaru.

Următoarele reprezentaţii ale spectacolului „Dolce Vita” vor avea loc în data de 21, 25 şi 26 iunie. Biletele pot fi achiziţionate online accesând bilete.opereta.ro, de la Casa de bilete a Teatrului de Operetă şi Muzical „Ion Dacian”, deschisă de marţi până sâmbătă între orele 11.00-19.00 şi duminică între orele 14.00-19.00, dar şi de la Casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti, deschisă zilnic între orele 9.00-13.00 şi 15.00-19.00.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus