vineri , 25 iunie 2021

Dorotheea Petre te învață să „Fii Actor”! Doar câteva zile până la reluarea cursurilor de actorie

DP

Dorotheea Petre, actriţă pentru care juriul de la Cannes a creat special un premiu de interpretare, reia cursurile şcolii de actorie „Fii actor” în Bucureşti, în această toamnă. Mai sunt doar câteva zile în care doritorii se mai pot înscrie la adresa contact@fiiactor.ro.

Cursurile susţinute de Dorotheea Petre încep sâmbătă, 26 octombrie şi se vor desfăşura pe Hristo Botev nr.1, în zona Piaţa Rosetti. Pentru detalii legate de program și de structura cursului, accesaţi www.fiiactor.ro.

Creată pentru toţi cei pasionaţi de arta teatrului şi a filmului, dar şi pentru cei care vor să se redescopere, scoala de actorie „Fii actor” se adresează tuturor celor care vor să-şi dezvolte abilităţile de comunicare. „Cred în actorie pentru că te ajută, înainte de toate, să te descoperi în fiecare zi, să ieşi din zona ta de confort şi să îţi depăşeşti limitele pe care ţi le impui fără să îţi dai seama. Am întâlnit de fiecare dată oameni frumoşi la cursurile mele de actorie şi cred că în fiecare om există lături nedescoperite şi neexploatate suficient”, spune Dorotheea Petre.

Cursanţii pot opta pentru unul dintre cele două module, cel de două sau cel de patru luni. Cursurile sunt personalizate şi cuprind exerciţii de dicţie, improvizaţie, impostaţie, deprinderea citirii unui text, lucrul pe scenă sau pregătirea pentru un casting. Cursanţii sunt învăţaţi cum să îşi folosească adevăratele resurse, cum să-şi exploreze şi să-şi exprime emoţiile, cum să scape de inhibiţii şi să-şi optimizeze abilităţile de comunicare în faţa unei audienţe, nu numai pe scenă sau în faţa camerei, ci în orice alt aspect al vieţii lor.

Modulul de patru luni se va finaliza cu o piesă de teatru montată şi jucată în faţa unui public.

Dorotheea Petre, premiată pe scena Festivalului de Film de la Cannes

Personalitate puternică, recunoscută pentru forţa sa de expresie, Dorotheea Petre este actriţă românca pentru care Festivalul de Film de la Cannes şi-a schimbat tradiţia, creând special un premiu pentru performanţa din „Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii”, în 2005. Filmul sau de debut, „Ryna”, a câştigat peste 30 de premii internaţionale, iar Dorotheea a câştigat Premiul de debut la Festivalul Internaţional de Film Transilvania şi Premiul special al juriului la Festivalul Internaţional de Film Mannheim-Heidelberg. Dorotheea Petre a fost declarată Cea mai bună actriţă a anului 2007, de către Asociaţia Criticilor de Film şi a Jurnaliştilor de Specialitate, a primit Premiul Gopo pentru cea mai bună actriţă într-un rol principal şi Premiul UCIN pentru Cea mai bună actriţă. În 2009, câştiga Premiul special al juriului pentru Cea mai bună actriţă la Magna Graecia Film Festival, pentru rolul Angela din peliculă „Mar Nero”.  Pentru „talentul şi sensibilitatea artistică cu care interpretează” este investita prin decret prezidenţial  cu înaltă distincţie „Meritul Cultural în Grad de Cavaler” , categoria  Arta Spectacolului.

Din noiembrie 2011, şi-a înfiinţat propria scoala de actorie, deschisă tuturor, indiferent de pregătire şi de vârstă. Detalii, pe www.fiiactor.ro.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus