vineri , 22 septembrie 2023

Două trucuri simple pentru o digestie mai bună și o piele mai frumoasă

digestiefoto

Știți că nu țin numai pentru mine lucrurile bune (și alea de evitat) pe care le descopăr, fie că e vorba de cărți, produse cosmetice, filme, locuri de vizitat, restaurante unde se mănâncă bine sau antrenamente sportive care chiar au efect. Ce vreau să vă reamintesc azi: două trucuri simple pentru o digestie mai bună și o piele mai frumoasă.

1. apa cu lămâie. Da, știu că nu spun nimic nou, se strigă „beți apă” de pe toate gardurile, dar mă refer acum la o îmbuibare cu apă cu lămâie! De când m-am mutat în America, din cauza stresului și a stării de blocaj emoțional care m-a lovit din plin, n-am avut cea mai sănătoasă digestie. E unul dintre cele mai neplăcute lucruri prin care poate trece un om, ca să nu mai spun că te „ajută” să iei în greutate și îți sabotează toate organele, dând peste cap întreg organismul.

Adevărul e că nici nu mă omoram cu apa până acum vreo lună, adică beam ca de obicei, între unul și doi litri pe zi. Apoi, de când am început să adaug câte o felie de lămâie în pahar, apa a devenit dintr-o dată mai ușor de băut în cantități mari. Vreau să spun, MARI! Așa că primul lucru pe care-l fac dimineața e să beau un pahar de 500 de mililitri cu apă cu lămâie. Nu mănânc nimic și nu beau nici cafea cam un sfert de oră după aceea. Apoi, pe tot parcursul zilei, paharul meu de 500 e mereu lângă mine, cu feliuța de lămâie în el. Și beau, și beau, și beau până nu mai pot, iar când nu mai pot, mai stau un pic și-o iau de la capăt. 🙂 Seara, mi se face chef de câte un ceai (neîndulcit!) din diverse amestecuri de plante, cum sunt astea de la elefant.ro, sau beau câte un ceai negru, fără cofeină, cu un strop de lapte. Iar înainte de culcare mai beau un pahar cu apă, mai ales dacă fac mișcare, mi-e sete și la câteva ore după. Și-acum, să închei ca-n reclamele de la teleshopping 🙂 – digestia mi-e mult mai bună, pielea e mai curată și mai fragedă și chiar mă simt mai în formă ca oricând.

apa cu lamaiefoto

Despre „îmbătarea” cu apă a scris și Tea Lu, în cartea ei, despre care v-am povestit nu de mult, dar uite că abia acum îi pun în practică sfatul. Tea menționa ca efecte tocmai îmbunătățirea digestiei și curățarea din interior a pielii, cu rezultate benefice mai ales la persoanele care au acnee.

2. merele. Le-am tot nedreptățit de-a lungul anilor, cumpăr banane, kiwi, struguri și tot felul de alte fructe și legume, dar mere, până de curând, nu prea mâncam. Acum fac o cură și cu cât mănânc mai multe, cu atât îmi plac mai mult. De regulă, asta și mănânc la micul-dejun, un măr – asta de când stau departe de croissante – pentru că nu mi-e foame de mâncare gătită. Apoi mai mănânc unul sau două în timpul zilei și, deși n-am dovezi, știu că și datorită lor mă simt mai bine acum. Îmi amintesc că, acum câțiva ani buni, când mă luptam să mă tratez de acnee, doctorul Ioan Nedelcu, unul dintre cei mai cunoscuți dermatologi de la noi, mi-a recomandat, pe lângă tratamentul cu medicamente, să mănânc zilnic un măr și doi morcovi și să beau o cană cu ceai de tei. De acnee m-am tratat, slavă Domnului, dar mici probleme cu pielea tot mai am și s-au atenuat serios de când mă droghez cu apă și mere.

Voi ce trucuri mai știți? Spuneți-mi și mie, să le încerc!

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *