vineri , 30 iulie 2021

„Drumul spre glorie”: emisiune cu Gabriela Szabo şi Cosmin Cernat, la TVR

szabo cernat

Campioana olimpică Gabriela Szabo şi jurnalistul sportiv Cosmin Cernat aduc în studioul TVR poveştile performanţelor româneşti la Jocurile Olimpice de-a lungul vremii, dar şi pe protagoniştii acestora. Prima întâlnire – duminică, 3 iulie, ora 21.00, la TVR 1 şi online pe TVR+.

Cea mai bună atletă a lumii şi cea mai bună sportivă a Europei – cum a fost desemnată Gabriela Szabo în 1999, alături de jurnalistul Cosmin Cernat, comentator tv pentru opt ediţii ale Jocurilor Olimpice, prezintă performanţele româneşti la ediţiile Jocurilor din 1956 până în prezent. Timp de cinci săptămâni, începând cu 3 iulie, cei doi pornesc pe Drumul spre glorie, o emisiune care va aduce în faţa telespectatorilor TVR 1, duminica, de la ora 21.00, mari glorii olimpice ale ţării noastre.

Drumul începe cu anul 1956, când TVR emitea pentru prima oară. Pasaje fabuloase, memorabile, din istoria Jocurilor Olimpice vor fi readuse în memorie prin poveştile spuse chiar de protagoniştii lor.

„Sunt încântat să fiu din nou în echipa TVR, pentru acest proiect cu totul special, programul Drumul spre glorie. O serie de cinci emisiuni pe care le voi prezenta împreună cu o atletă care ne-a făcut inima să bată de atâtea ori: campioana europeană, mondială, fosta recordmenă mondială Gabi Szabo”, mărturiseşte Cosmin Cernat, jurnalistul care a simţit emoţia Jocurilor Olimpice „pe viu”, la cele nouă ediţii consecutive ale competiţiei în care s-a implicat, prin comentariu sau producţie, începând cu anul 1996. „Din 3 iulie, personalităţi ale sportului românesc şi poveştile lor prind viaţă în studioul Televiziunii Române, care aniversează 60 de ani de la înfiinţare”, mai spune el.

La rândul său, Gabi Szabo, una dintre cele mai mari atlete ale lumii, declară: „Pentru mine, a fost o mare surpriză să primesc, din partea Televiziunii Române, invitaţia de a prezenta, împreună cu Cosmin Cernat, o emisiune dedicată Jocurilor Olimpice. Sper ca iubitorii sportului din România să savureze aceste întâlniri cu oameni care au făcut istorie în sport.”

Melbourne 1956, Roma 1960, Tokyo 1964 şi Mexico City 1968 sunt ediţiile Jocurilor Olimpice cărora le este dedicată prima ediţie a Drumului spre glorie (duminică, 3 iulie). Canotoarea secolului Elisabeta Lipă, multiplă campioană olimpică, Leon Rotman – canoistul dublu medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de la Melbourne, Ion Cernea – vicecampion olimpic la lupte greco-romane, în 1960, la Roma, Viorica Viscopoleanu – laureată cu aur la Mexico 1968, unde a şi stabilit un record mondial la săritura în lungime, regizorul, scenaristul şi actorul Constantin Vaeni, jurnalistul Horia Alexandrescu şi generalul Marin Dragnea, fost preşedinte al Comitetului Olimpic Român păşesc pe covorul roşu, în faţa telespectatorilor TVR 1, duminică seară, cu poveşti emoţionante trăite la Jocurile Olimpice.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus