sâmbătă , 2 decembrie 2023

„Drumuri și margini de cuvânt în Transilvania”. Expoziție de fotografii de Monica Bărăgan

coperta-1

Prin artă îţi regăseşti adevăratele sentimente şi te întâlneşti cu latura ta reală. Sufletul şi inima se deschid, eliberând creativitate şi imaginaţie, care se îmbină în creaţia finală.

Galeria Kron-Art i-a dăruit Monicăi Bărăgan ocazia de a-şi găsi cheia creaţiei prin trei expoziţii de artă fotografică. Cea mai recentă dintre ele nu este doar o expoziţie simplă, este mai mult decât atât. De data aceasta, nu numai inima îşi alege lumea vizuală, ci şi sufletul îşi rosteşte cuvintele.

Vernisajul şi lansarea cărţii „Drumuri și margini de cuvânt în Transilvania” au avut loc pe 11 iunie, la Galeria Kron-Art din Brașov, deținută de pictorul și scriitorul Gabriel Stan. Cele 33 de fotografii prezintă un teritoriu mirific, Transilvania, iar ele sunt însoţite de această dată nu de titluri, ci de versuri. Astfel, metaforele decodifică imaginile pe un alt plan, transpunând privitorul într-o lume nouă, fascinantă.

Cartea, ce poartă titlul  expoziţiei, este o adevărată aventură şi devine un scenariu în sine, pentru că în fiecare imagine există o poveste, şi fiecare poezie are o imagine plastică. „Legătura dintre imagine şi poezie este de mult timp o problemă, dar şi un test de sensibilitate artistică. Frumuseţea acestui joc constă tocmai în faptul că nu cuvântul este însoţit şi descifrat de imagine, ci ilustraţia de cuvânt. Oricum, rămâne la latitudinea privitorului să caute vocea interioară a poeziei ce se manifestă în dublă ipostază”, a declarat Gabriel Stan la vernisaj.

Monica Bărăgan şi-a descoperit latura poetică fotografiind monumente şi peisaje din Transilvania. Frumuseţea, puritatea, spiritul acestei zone i-au răscolit sufletul artistei, şi astfel s-au născut poeziile. „Fotografiile însoţite de scurtele poezii, adunate în colecţia Margini de cuvinte, susţin credinţa că omul este, în toată căutarea lui, o fiinţă spirituală, inseparabilă de măreţia întregului Univers”, a precizat Monica Bărăgan.

Expoziţia artistei se poate vizita până la data de 29 iunie, la Galeria Kron-Art din Brașov, pe str. Postăvarului, nr. 18.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *