joi , 7 decembrie 2023

Dulce Pontes aduce muzica fado la Bucureşti, în februarie

DP

Aclamată de criticii muzicali din întreaga lume şi considerată cea care duce mai departe moştenirea muzicală şi sentimentală a părinţilor muzicii fado, Amalia Rodrigues şi Jose Afonso, Dulce Pontes depăşeşte prin capacitate vocală şi expresivitate graniţele muzicii tradiţionale portugheze, la a cărei renaştere a contribuit fundamental, la începutul anilor ‘90.

Cameleonica solistă se află într-o permanentă căutare unor noi forme de expresie. În muzica ei, fado-ul se împleteşte cu stiluri contemporane şi are inflexiuni de inspiraţie arabă, africană, sud-americane şi chiar balcanice, ceea ce face ca refrenele ei să fie considerate adevărate capodopere de „world music”.

Presa internaţională, despre DULCE PONTES:

O voce splendidă – La Republica (Italia)

Emoţii autentice – La Vangarda (Spania)

Artizana noului fado, moştenitoare a Amaliei Rodriguez şi a lui Jose Afonso, prin interpretarea sensibilă şi autentică, în spiritul tradiţiei portugheze muzicale şi poetice – (Premio TENCO – Italia)

Vocea care rescrie nostalgia (El Mundo – Spania)

Printre celebrităţile fermecate de vocea lui Dulce Pontes se numără scriitorul Paulo Coelho, care a mărturisit că muzica ei “(…) te face să simţi nevoia să o împărtăşeşti cu cei pe care îi iubeşti, dar şi cu restul universului, tăcut şi intens, ce ne înconjoară”.

După ce a concertat pe cele mai mari scene ale lumii, cucerind publicul la Royal Albert Hall din Londra, Arena din Verona,  Auditoriumul din Roma, Palatul Mazda din Milano, Palatul Congresului din Paris şi la International Forum Hall din Tokio, Dulce Pontes revine la Sala Palatului din Bucureşti, pe 9 februarie, pentru un concert ce va face inimile să tresară însufleţite de inflexiunile răscolitoare ale muzicii fado.

Marcel Pavel este invitat special în cadrul concertului şi va cânta în duet cu artista, care în decursul timpului şi-a legat numele de colaborări cu artişti de prestigiu, precum José Carreras, Cesária Évora şi Andrea Bocelli. Timbrul inconfundabil şi tehnica vocală sunt elemetele cu care Marcel Pavel a cucerit această onorantă postură.

Prin dublul album „Very Classic”, pe care l-a lansat în primăvara acestui an, Marcel Pavel a înregistrat o premieră absolută în România, fiind primul solist de muzică pop care a realizat două albume pop-operă, în colaborare cu Orchestra Simfonică Bucureşti şi cu alţi artişti de prestigiu. Tot pe aceste albume a cântat în duet cu soprana Angela Gheorghiu, una dinte cele mai apreciate voci ale planetei.

Pentru concertul din 9 februarie sunt în vânzare următoarele categorii de bilete:

Categoria 1 – 150 lei

Categoria 2 – 100 lei

Categoria 3 –  50  lei

Biletele se găsesc în magazinul Biletoo din Unirea Shopping Center (parter), magazinele Flaco, Librăriile Adevărul şi Eminescu, la Palatul Naţional al Copiilor, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, în magazinele Germanos şi Diverta şi online, pe www.biletoo.rowww.blt.rowww.bilet.rowww.bilete.ro,  si www.myticket.ro

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *