marți , 24 noiembrie 2020

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine în România

Dulce Pontes

Regina contemporană a muzicii fado, Dulce Pontes, va concerta în această toamnă la Bucureşti. Cunoscuta cântăreaţă îi va încânta pe fani cu vibrantele acorduri portugheze ale pieselor „Caminhos”, „Canção Do Mar”, „Fado Português”. Concertul va avea loc pe data de 27 Octombrie 2015, la Sala Palatului, începând cu ora 20.00.

Solista portugheză Dulce Pontes s-a născut în Montijo, Portugalia, în 1969. Artista a cochetat cu mai toate stilurile muzicale, cântând pop, rock, jazz, muzică clasică şi tradiţională. În 1991, a câştigat Festivalul Naţional de Cântec al Portugaliei şi în acelaşi an a reprezentat Portugalia la Eurovision. Fiind o naţionalistă, a promovat din prima clipă a afirmării muzica fado, considerată în acel moment „decedată”. A fost repede clasificată ca şi succesoarea de drept a extraordinarei cântăreţe Amalia Rodrigues, sufletul fado-ului, Dulce declarându-se de nenumărate ori o mare admiratoare a muzicii acesteia.

Primul său album, „Lusitana”, a fost lansat în 1993, iar în anul următor a ajuns pe piaţa albumul „Làgrimas”, material ce a consfinţit consacrarea solistei la nivel mondial. Cu acest al doilea album, Dulce Pontes a devenit un star mondial. Concertele ei din Spania, Franţa, Belgia, Olanda, Germania, Italia, SUA, Japonia şi Brazilia au dovedit lumii că muzica portugheză trebuie aşezată la loc de cinste în topurile mondiale. Albumul „Làgrimas” a fost unul dintre cele mai bine vândute din toate timpurile în Portugalia, iar melodia „Canção do Mar” a ajuns şi la Hollywood, pe coloana sonoră a filmului „Primal Fear”, film ce îl are în distribuţie pe Richard Gere, şi nu oricum, ci introdusă de producătorul Gregory Hoblit de patru ori pe coloana sonoră. „Canção do Mar” („Cântecul mării”) este o melodie lansată iniţial de Amália Rodrigues în 1955, apoi preluată şi de alţi artişti din întreaga lume: Valentina Félix, Sarah Brightman, Chenoa, Chayanne, Hélène Ségara, Milva, Mando, etc.

Stilul aparte al lui Dulce Pontes şi amplitudinea ei vocală îi permit să interpreteze cu succes rock fado sau chiar un cântec cu inflexiuni africane. Artista a experimentat cântece într-o mare varietate de limbi, chiar şi în berberă. Pontes a colaborat cu artişti de prestigiu, precum José Carreras, Cesária Évora şi Andrea Bocelli, dar şi cu celebrul compozitor italian Ennio Morricone.

Pentru toţi fanii care doresc să o vadă şi asculte live pe regina muzicii fado, biletele au fost puse în vânzare pe 25 Iunie 2015 şi se pot achiziţiona din următoarele locaţii: Librăriile Librarium şi Eminescu, Sala Palatului, magazinele Flanco, Domo, Vodafone, Orange, Carrefour, Palatul Naţional al Copiilor şi magazinul BiletFan – Staţia de metrou Unirii 1. Lista magazinelor din alte oraşe ale ţării se găseşte aici. Cei ce doresc să comande biletele online o pot face de pe: BILETOO.ro, BILET.ro, BLT.ro, BILETE.ro, MYTICKET.ro, EVENTIM.ro, TICKETSTORE.ro, TICKETNET.ro sau SALAPALATULUI.ro.

     Preţurile biletelor pentru spectacolul din 27 Octombrie 2015 sunt următoarele:

–   250 lei (categoria VIP)

–   200 lei  (categoria 1)

–   150 lei (categoria 2)

–   100 lei (categoria 3)

–   50 lei (categoria 4)

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus