vineri , 8 decembrie 2023

„Dulciuri de poveste”, de Olivia Steer. Carte de rețete cu ingrediente naturale

1

Olivia Steer a lansat prima sa carte, intitulată Dulciuri de poveste”, în acest weekend, eveniment unde i-au fost alături soţul ei, Andi Moisescu şi mulţi colegi şi prieteni, printre care se număra Oana Cuzino, Amalia Enache, Paula Herlo, Alex Dima şi Camelia Șucu.

Toţi cei care s-au aflat la eveniment au putut achiziţiona, într-o atmosferă magică, prima carte a Oliviei Steer cu poveşti şi reţete pentru dulciuri sănătoase: „E un joc nou! De magie! Cu nuci, miere grasă, fructe coapte și zemoase. Am spus un descântec anume și ele s-au transformat numaidecât în dulciuri delicioase și sănătoase pentru copiii mari și mici. Să nu le pierd!, m-am temut și am ascuns rețetele bine, printre rânduri, în tot atâtea povești dulci…”.

Povestea cărţii „Dulciuri de poveste” a început în urmă cu trei-patru ani, când Olivia se afla cu fiul ei, David, într-un supermarket. „Lângă casa de marcat, exact în faţa noastră, am văzut desfăşurându-se, ca în linia întâi, o imensă vitrină frigorifică… cu prăjituri cu marţipan, cu jeleuri şi bomboane în cele mai strălucitoare culori, din acelea despre care ştim cu toţii câţi coloranţi și conservanţi au. I-am spus că asemenea culori nu există în realitate, că toate sunt făcute din prafuri chimice. Dar că am putea face noi, acasă, oricare dintre acele prăjituri expuse în vitrină, mai bune și mai sănătoase. Aşa că mi-am suflecat mânecile şi am trecut la treabă, încercând să reproduc – vizual doar – deserturile din comerţ…”, povesteşte Olivia Steer.

„Nu vă e totuna cum vă exprimați iubirea față de copiii voștri”

Între timp, Olivia şi-a răsfăţat familia cu nenumărate deserturi sănătoase şi apetisante, şi a început pregătirea primei sale cărţi. „De aici încolo e mâna destinului. Că doar datorită lui am întâlnit-o pe Madalina Andronic, care a ilustrat cartea și a făcut-o mai frumoasă decât orice carte de povești pe care am văzut-o vreodată. Și tot destinul m-a adus la Humanitas, unde am găsit o ușă deschisă și foarte multă înţelegere pentru sensul profund al acestei cărți. Și vreau să le mulţumesc. Cum vreau să le mulțumesc și copiilor mei, Luca şi David, cărora le datorez până la urmă ideea cărții; lui Andi, pentru susținerea necontenită; lui Adi Stoicoviciu, pentru pozele minunate ale prăjiturilor; Iustinei Croitoru, editorul acestei cărți, pentru răbdarea pe care a avut-o cu mine și lui Răzvan Exarhu, pentru un cuvânt înainte generos. Și vouă, desigur, pentru că nu vă e totuna cum vă exprimați iubirea față de copiii voștri”, spune Olivia Steer.

Olivia Steer - „Dulciuri de poveste”

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *