vineri , 22 septembrie 2023

După 24 de ore

Hartsfield Jackson Airport

… am ajuns din nou aici, pe aeroportul Hartsfield-Jackson din Atlanta, Georgia, cel mai mare din lume ca număr de pasageri. N-am călătorit niciodată timp de o zi și-o noapte întreagă și mă așteptam să-mi fie extrem de greu, mai ales că nu dormisem decât cinci ore înainte de plecare.

1

Înainte de toate, s-a dovedit a fi interesant, pentru că am avut escală la Londra, unde nu ajunsesem până acum, și chiar dacă n-am avut vreme să ies din Heathrow și să văd orașul, i-am simțit parte din atmosferă. Am folosit pentru prima oară în viață lire sterline și, tot pentru prima oară, m-am jucat căutând ocazia să întreb un englez adevărat: „Excuse me, sir, do you have the time?” 🙂

Am zburat tot drumul cu British Airways, despre care auzisem numai de bine, dar trebuie să vă spun că n-au cele mai bune servicii. Dacă puteți alege compania aeriană cu care călătoriți, vă recomand KLM, sunt impecabili.

2

În fine, am ajuns în Atlanta la amurg, și chiar și peisajul altfel rece al aeroportului era de o frumusețe aparte în lumina apusului de soare. Afară – uimitor de cald și de umed, climă care pe unii îi irită, eu o savurez ca pe o sărbătoare.

3

Era vară fierbinte și la München, unde mi-am petrecut ultimele cinci luni, și a fost neobișnuit de cald și acasă, la Brașov, unde am stat aproape trei săptămâni înainte să vin în America. Dar vară ca aici nu cred că am trăit vreodată; e o căldură absolută, care-ți intră în oase și-ți curge prin vene ca un drog. E grozav de plăcut! Și-am înțeles că durează până spre sfârșit de septembrie, așa că declar Georgia noul meu loc preferat.

4

O să vă povestesc, de-acum înainte, cu bune și rele, tot ce observ aici. Urmăriți jurnalul meu american și pe Facebook, sub hashtag-ul #corinainamerica!

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *