vineri , 22 septembrie 2023

După cinci zile

Midtown AtlantaMidtown Atlanta, foto

M-am întors în Atlanta de exact cinci zile. Ce am de povestit, pe scurt:

  • Am avut cel mai neobișnuit program de somn în ultima săptămână, probabil de asta am momente în care sunt o bombă de energie și altele în care sunt pe punctul de a adormi pe unde apuc, inclusiv prin restaurante.
  • Ce mă ține trează e frigul, frigul cumplit din orice loc închis aș intra – mall-uri, magazine, supermarket-uri, restaurante. Dacă veniți în Atlanta în perioada asta și ieșiți în oraș, luați-vă un cojoc, ceva, la voi. Afară e foarte cald, dar oriunde intri, te congelezi instantaneu. Înțeleg să folosești aerul condiționat să te mai răcorești, dar americanii n-au măsură! Inclusiv în propriile lor case e un frig de faci pe tine. Oamenii dorm cu aerul pornit, funcționează non-stop la temperaturi criminale, așa că nu-i de mirare că-ți curg ochii și nasul când te trezești. Nu știu despre voi, eu iubesc căldura, iar verile dorm mereu cu fereastra deschisă. Ei nu-și deschid geamurile nici măcar să aerisească, de teamă că se încălzește în casă…
  • Am fost ieri la cumpărături și-am dat-o în bară cu toate: am luat cel mai prost iaurt cu afine, pe care a trebuit să-l arunc la gunoi, cele mai fără de gust roșii și cea mai artificială mozzarella, care sigur era făcută cu lapte praf și cine știe ce alte porcării. Și nu m-am zgârcit, am ales branduri ce păreau de calitate. Probabil că trebuie să mai am parte de câteva experiențe ratate până o să găsesc mâncare pe placul meu. Sau o să dau jos în curând alea trei kilograme de care tot vreau să scap.
  • Pe de altă parte, mâncarea din restaurante e atât de bună! Am mâncat bine peste tot, chiar și în fast food-uri cu prețuri mici. Azi mă duc la Copeland’s, că e marți și au supa mea preferată, cu cartofi. 😀
  • Dacă în iarnă, când am venit aici pentru prima dată, Atlanta nu mi-a prea plăcut, acum începe să mi se pară din ce în ce mai frumoasă. Nu degeaba i se spune „orașul din pădure” – sunt atât de mulți copaci peste tot! Stau într-o zonă rezidențială foarte liniștită, iar balconul e amplasat, la etajul doi, fix în mijlocul unei astfel de porțiuni împădurite. Sunt veverițe, păsări și gâze de toate felurile, care cântă neîncetat, e cea mai plăcută muzică pe care am auzit-o de multă vreme încoace. Mi se pare extraordinar să te poți bucura de atâta natură într-un colos de oraș precum Atlanta.
  • Talenti Gelato e cea mai bună înghețată pe care am mâncat-o vreodată. Și nu ratați biscuiții de la Whole Foods dacă ajungeți pe aici.

 ***

Urmăriți jurnalul meu american și pe Facebook, sub hashtag-ul #corinainamerica!

Semnat de

2 comentarii

  1. Have you read Henry Miller’s THE AIR-CONDITIONED NIGHTMARE, Corina?

  2. I haven’t! But it seems like I’m living it! 🙂

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *