miercuri , 4 octombrie 2023

„EcoFrecvența”, la 600 de ediții. Zoli Tóth are cea mai longevivă emisiune eco din România

ZT

În iulie 2013, proiectul EcoFrecventa, realizat de Zoli Tóth, aniversează 600 de ediţii difuzate la Naţional FM. Astfel, proiectul este cea mai longevivă emisiune de radio din România care abordează teme precum protecţia mediului şi implicare în cauze sociale.

„EcoFrecvența” constă într-o serie de pastile zilnice pe tema protecţiei mediului şi o emisiune săptămânală de o oră difuzată miercurea în direct. La „EcoFrecvența Live”, Zoli a avut ca invitaţi personalităţi publice implicate în proiecte sociale sau reprezentanţi ai ONG-urilor. Emisiunile şi pastilele au înregistrat fiecare peste 350.000 de ascultători, „EcoFrecvența” fiind cea mai urmărită emisiune de radio de mediu din România.

Proiectul „EcoFrecvența” a debutat în 2011, la postul de radio Naţional FM, la iniţiativa lui Zoli Tóth, muzician şi activist ecologist. Pastilele zilnice, Minutul eco, difuzate de șase ori pe zi, de luni până vineri, abordează pe scurt, într-un minut, subiecte care au legătură cu protecţia mediului, o viaţă sănătoasă sau implicare în cauze de mediu. Astfel, lista subiectelor a inclus moda eco, sursele de energie alternativă, economisirea resurselor, spaţii verzi, arhitectura sustenabilă, alimente bio sau alternative eco la alimentele găsite în comerţ, reciclarea şi reutilizarea deşeurilor etc. Pe site-ul emisiunii, www.ecofrecventa.ro, pot fi găsite toate înregistrările acestor pastile.

 Zoli: „Abia aştept ediţia cu numărul 1.000”

„EcoFrecvența Live” este cea de-a doua componentă a proiectului, o emisiune săptămânală cu durata de o oră, difuzată miercurea, la prânz. În cadrul emisiunii, Zoli are ca invitaţi personalităţi publice implicate în cauze sociale şi de mediu şi reprezentanţi ai ONG-urilor şi ai companiilor care desfăşoară proiecte de mediu. Prinţesa Marina Sturdza, Andreea Marin, Adina Buzatu, Melania Medeleanu, Virgil Ianțu şi Iuliana Tudor s-au numărat printre invitaţii emisiunii şi au prezentat cauzele şi organizaţiile în care se implică, munca de voluntariat pe care o fac şi planurile de viitor în domeniul implicării sociale. „Acum doi ani, când am început acest proiect, ştiam că este nevoie de informaţii credibile şi relevante pe tema protecţiei mediului şi implicării în cauze sociale. Era ceea ce îmi lipsea atunci când voiam să mă implic într-un proiect de mediu şi ceea ce am vrut să ofer ascultătorilor Naţional FM şi numai. Mă bucur că numărul acestora a crescut de la ediţie la ediţie şi că am avut invitaţi care reprezintă un model, o sursă de inspiraţie atât pentru ascultători, cât şi pentru mine. Abia aştept ediţia cu numărul 1.000”, a declarat Zoli Tóth.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *