vineri , 8 decembrie 2023

Ethan Hawke: „Mulți actori mediocri au un Oscar deasupra șemineului”

EHawke

Actorul Ethan Hawke se exprimă critic vizavi de filmele și actorii recompensați cu premii Oscar, într-o declarație pentru Huffington Post.

„Oamenii vor să transforme totul într-o competiţie în această ţară. E atât de stupid… Dacă te gândeşti cum multe filme stupide şi uşor de uitat au câştigat Oscaruri şi câţi actori mediocri au un Oscar deasupra şemineului… Cred că să faci o prioritate din a urmări (…) bani şi distincţii îndoielnice  este extrem de distructiv”, a declarat Hawke, citat de Huffington Post.

Ulterior, editorii publicației au adăugat informația că, potrivit unei surse, actorul ar fi făcut acest comentariu într-o discuţie cu o altă actriţă, Zoe Kazan, cei doi vorbind despre „cum îşi protejează un artist meseria”. Totodată, Ethan Hawke a revenit asupra declarației sale inițiale. „Cred că Oscarurile reuşesc foarte bine să reprezinte o bună parte din munca excelentă din anul respectiv. Totuşi, în mod inevitabil, multe filme şi interpretări minunate nu sunt recunoscute şi pot fi trecute cu vederea din cauza marketingului de masă şi maşinăriile de PR care lucrează de-a lungul sezonului de premii. Nu vreau să distrug nimic din entuziasmul autentic şi meritat pe care orice nominalizat ar trebui să îl simtă”, a spus actorul american, a cărui mamă trăiește în România de câțiva ani.

Și Joaquin Phoenix a criticat competiția de la Oscar

Ethan Hawke nu este singurul actor critic față de competiția premiilor Oscar. Anul trecut, Joaquin Phoenix – nominalizat anul acesta la secțiunea „Cel mai bun actor” pentru rolul său din „The Master” – a făcut de asemenea o declarație acidă. „Cred că este o aiureală”, a spus starul. „Cred că este o adevărată şi totală aiureală şi nu vreau să fac parte din aşa ceva. (…) E total subiectiv. Să pui oamenii unul contra celuilalt… E cel mai stupid lucru din toată lumea”.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *