sâmbătă , 2 decembrie 2023

Ethan Hawke, prezent la București pentru premiera filmului „Before Midnight”

ethan

Ethan Hawke a fost prezent, miercuri seară, la București, pentru a lua parte la premiera românească a celui mai recent film în care joacă, „Before Midnight”. Alături de actor s-a aflat și regizorul peliculei, Richard Linklater, cei doi cineaști dovedindu-se a fi foarte prietenoși și plini de umor, chiar și în situațiile neprevăzute în care s-au aflat la Palatul Copiilor.

Ethan Hawke a susținut, miercuri, în jurul orei 18.00, o conferința de presă în care a vorbit despre filmul în care joacă alături de Julie Delpy, „Before Midnight”, precum și despre familia sa și despre situația tristă a copiilor nevoiași din România. De altfel, starul american s-a aflat la noi în țară tocmai pentru a sprijini această cauză socială: gala, intitulată „Before It’s Too Late” (n.r. „Înainte să fie prea târziu”), a avut ca scop strângerea de fonduri pentru susţinerea proiectului „Fiecare copil în grădiniţă” al Asociaţiei Ovidiu Ro – iniţiat de Maria Gheorghiu şi Leslie Hawke, mama lui Ethan Hawke. Evenimentul a inclus proiecția, în premieră în România, a filmului „Before Midnight”, care a început în jurul orei 20.00. Organizatorii nu au fost însă ocoliți de provocări: după aproximativ o jumătate de oră, filmul s-a oprit brusc. Amalia Enache, gazda serii, a urcat din nou pe scenă și le-a explicat spectatorilor că, din cauza temperaturilor ridicate, aparatul de proiecție a cedat și că este nevoie de câteva minute de pauză. Însă cel care a salvat cu adevărat situația, cu multă sinceritate și umor, a fost tocmai Ethan Hawke, care a preluat microfonul și a întreținut publicul cu glume până la remedierea problemei tehnice. „Bun venit în România!”, a spus Hawke, cu umor amar. „Ştiţi, filmul acesta este minunat, este chiar minunat. Dacă Julie (Delpy, n.r.) ar fi aici, l-am juca pentru voi, dar Julie este la Paris. Aș putea totuși să o sun sau să vorbim pe Skype”, a continuat actorul. Apoi, uitându-se la Amalia Enache, care îi zâmbea din primul rând, a întrebat-o: „Vrei să fii tu Julie? Uau, mă simt aşa… ca Elvis. Păi, urcă aici lângă mine, fetiţo!”, a spus Hawke imitându-l pe Presley, spre amuzamentul tuturor. „Ideea era să putem discuta despre film, dar evident că nu o putem face, din moment ce nu l-ați văzut. Dar, dacă tot nu merge filmul, nu ar fi mai bine să începem petrecerea?”, a spus actorul, în timp ce i se făceau semne că proiecţia poate reîncepe. „S-a reparat? Nu pot să cred!”, a glumit Hawke, iar ca să fie sigur, a învățat rapid un cuvânt în română, de la Amalia Enache: „Merge?”, a strigat starul de pe scenă, înainte ca pelicula să fie reluată. Deși momentul avea toate șansele să reprezinte rateul serii, el a rămas doar o peripeție pe care Ethan Hawke a reușit s-o transforme într-un moment amuzant.

„Ca să improvizăm, cred că trebuia să fim mai deştepţi decât suntem cu adevărat”

După film, Ethan Hawke și regizorul Richard Linklater au participat la o sesiune de întrebări și răspunsuri cu publicul, împreună cu Irina Margareta Nistor, spectatorii având ocazia de a afla detalii din culisele realizării „Before Midnight”. Cineaștii au vorbit despre felul în care au fost create dialogurile între personaje și despre filmările care au avut loc în Grecia. Cei doi au spus că dialogurile au fost scrise şi rescrise de Linklater, Hawke şi Delpy, iar scenele nu au inclus improvizaţie. „Ca să improvizăm, cred că trebuia să fim mai deştepţi decât suntem cu adevărat”, a declarat Hawke. Acesta a mai spus că Delpy joacă în seria „Before” rolul unei femei „pe care ai putea să o vezi intrând în cameră, o femeie reală”. „Actriţele joacă în general … umbre, roluri discrete. Ea este un personaj real”, a spus Hawke.

ethan1

Înainte de proiecția filmului, la conferința de presă, Hawke şi Linklater au spus că relaţia dintre ei doi şi Delpy seamănă oarecum cu relaţia cuplului din trilogie, dar „fără bagajul emoţional al unui parteneriat de viaţă”. „Avem o relaţie artistică. Ne place să stăm într-o cameră zece săptămâni şi să scriem”, a spus regizorul.Cred că primul film din seria Before este despre cum ar putea fi relaţia dintre cei doi, cel de-al doilea, despre ce ar fi trebuit să fie această relaţie şi partea a treia este despre cum este această relaţie”, a spus Hawke.

„Dacă era dintr-o familie săracă, toată lumea ar fi crezut că este proastă”

Actorul, care are doi copii cu Uma Thurman, a declarat că fiica sa cea mare suferă de dislexie și că este foarte norocoasă pentru a se fi născut într-o societate care înțelege această problemă. „Fiica mea cea mare este dislexică. Noi am cheltuit o grămadă de bani pentru a o ajuta să treacă peste această problemă. Dacă era dintr-o familie săracă, toată lumea ar fi crezut că este proastă”, a spus Ethan Hawke.

După ce proiecția filmului „Before Midnight” s-a încheiat, Ethan Hawke a luat parte la o petrecere unde trupa Moonlight Breakfast a susținut un recital. Deși asaltat de fani pentru autografe și fotografii, actorul a dat dovada de o răbdare nesfârșită și s-a fotografiat cu toți cei care i-au cerut-o. Însă, după doar o jumătate de oră, Ethan Hawke și-a îmbrățișat mama și a plecat, lăsându-și fanii fericiți că l-au văzut și l-au putut asculta vorbind în carne și oase, la București.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *