marți , 27 iulie 2021

Arhivă etichete: Alex Gavan Everest

Abonare RSS

„Bucurie pentru Nepal”: Alex Găvan strânge fonduri pentru victimele cutremurelor

Alpinistul de altitudine Alex Găvan a lansat astăzi, 19 mai 2015, cu sprijinul partenerilor și al prietenilor săi, o campanie de strângere de fonduri pentru operațiunile de intervenție post-dezastru și de reconstrucție în Nepal, intitulată „Bucurie pentru Nepal” / „Joy for Nepal”. Campania se va derula timp de 7 săptămâni și 9 zile, perioadă corespunzătoare gradelor înregistrate de primul cutremur ... Citeşte mai departe »

„Sunt cel mai fericit om din lume”. Alex Găvan a reușit să urce pe Broad Peak

Alpinistul Alex Găvan a anunțat, miercuri seara, că a reușit să atingă vârful Board Peak (8.047 de metri), fără ajutorul șerpașilor și fără a se folosi de oxigen suplimentar. Acesta este cel de-al șaselea optmiar cucerit de Alex. „Sunt cel mai fericit om din lume: chiar acum am escaladat Broad Peak (8.047 de metri), în Karakorum, fără oxigen suplimentar, alături ... Citeşte mai departe »

Alex Găvan s-a întors de pe Everest și Dhaulagiri: „Un optmiar nu se urcă cu orice preț”

Alpinistul Alex Găvan, unul dintre performerii de top ai României la altitudine extremă, a avut în această primăvară două tentative de a urca două vârfuri de peste 8.000 de metri, fără oxigen și fără sprijinul șerpașilor: prima ascensiune românească fără oxigen suplimentar și fără șerpași a Everestului – 8850 de metri și Dhaulagiri – 8167 de metri. Expediția pe Everest ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus