joi , 16 iulie 2020

Arhivă etichete: Alex Gavan

Abonare RSS

Alex Găvan se pregătește pentru o dublă expediţie himalayană la peste 8.000 de metri

foto: arhiva personală a lui Alex Găvan Alpinistul Alex Găvan vizează escaladarea a două vârfuri de peste opt mii de metri din munții Himalaya, în aceeași expediție: Dhaulagiri, 8167m și Nanga Parbat, 8125m. O dublă reușită la peste opt mii de metri nu a fost posibilă până acum pentru niciun alpinist român, deși au mai fost încercări de a realiza ... Citeşte mai departe »

„Bucurie pentru Nepal”: Alex Găvan strânge fonduri pentru victimele cutremurelor

Alpinistul de altitudine Alex Găvan a lansat astăzi, 19 mai 2015, cu sprijinul partenerilor și al prietenilor săi, o campanie de strângere de fonduri pentru operațiunile de intervenție post-dezastru și de reconstrucție în Nepal, intitulată „Bucurie pentru Nepal” / „Joy for Nepal”. Campania se va derula timp de 7 săptămâni și 9 zile, perioadă corespunzătoare gradelor înregistrate de primul cutremur ... Citeşte mai departe »

„Sunt cel mai fericit om din lume”. Alex Găvan a reușit să urce pe Broad Peak

Alpinistul Alex Găvan a anunțat, miercuri seara, că a reușit să atingă vârful Board Peak (8.047 de metri), fără ajutorul șerpașilor și fără a se folosi de oxigen suplimentar. Acesta este cel de-al șaselea optmiar cucerit de Alex. „Sunt cel mai fericit om din lume: chiar acum am escaladat Broad Peak (8.047 de metri), în Karakorum, fără oxigen suplimentar, alături ... Citeşte mai departe »

Alex Găvan s-a întors de pe Everest și Dhaulagiri: „Un optmiar nu se urcă cu orice preț”

Alpinistul Alex Găvan, unul dintre performerii de top ai României la altitudine extremă, a avut în această primăvară două tentative de a urca două vârfuri de peste 8.000 de metri, fără oxigen și fără sprijinul șerpașilor: prima ascensiune românească fără oxigen suplimentar și fără șerpași a Everestului – 8850 de metri și Dhaulagiri – 8167 de metri. Expediția pe Everest ... Citeşte mai departe »

Alex Găvan, după prima ascensiune românească pe Shisha Pangma: „Când am ajuns pe vârf, nu simţeam niciun sentiment de împlinire”

Alpinistul Alex Găvan a escaladat în premieră românească, pe 30 aprilie 2013, vârful Shisha Pangma, cu o înălţime de 8027 de metri, din munţii Himalaya, trecându-şi astfel în palmares al cincilea vârf de peste opt mii de metri. Ascensiunea s-a efectuat fără a folosi oxigen suplimentar şi a fost prima reuşită românească din cele patru tentative de până acum. Expediţia ... Citeşte mai departe »

A cucerit cel de-al cincilea optmiar! Alex Găvan, primul alpinist român pe vârful Sishapangma

Alex Găvan este primul român care a cucerit vârful himalayan Sishapangma, cu o altitudine de 8027 de metri, acesta fiind al cincilea optmiar cu care alpinistul câștigă lupta. Pe 30 aprilie, Găvan a atins culmea muntelui din Tibet într-o ascensiune extrem de dificilă și de riscantă, fără a se folosi de oxigen suplimentar sau de ajutorul șerpașilor. „În ultima lună ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus