duminică , 19 septembrie 2021

Arhivă etichete: Alexandru Tomescu

Abonare RSS

Alexandru Tomescu și Mădălin Voicu, împreună pe scena Sălii Radio

foto Vineri, 22 ianuarie (19.00), Orchestra Națională Radio vă invită la un concert Mozart/Beethoven, eveniment ce se va desfășura la Sala Radio, sub bagheta dirijorală a lui Mădălin Voicu – fiul marelui violonist Ion Voicu – și cu participarea apreciatului violonist Alexandru Tomescu, care se bucură de privilegiul de interpreta pe vioara Stradivarius, instrument pe care a cântat și Ion ... Citeşte mai departe »

Spectacol Alexandru Tomescu, în colaborare cu Mircea Albulescu, pe muzică de Philip Glass

Concertul susţinut de Orchestra de Cameră Radio miercuri,  8 aprilie, de la ora 19.00, propune publicului trei întâlniri cu totul speciale: violonistul ALEXANDRU TOMESCU va interpreta o creaţie a controversatului compozitor american PHILIP GLASS, vocea actorului MIRCEA ALBULESCU va „juca” rolul naratorului  în lucrarea La piatra de hotar a FELICIEI DONCEANU, şi seara se va încheia cu partitura lui HAYDN ... Citeşte mai departe »

Alexandru Tomescu cântă Variaţiuni pe teme din „La Traviata”, la Sala Radio

Violonistul Alexandru Tomescu, solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio, artistul care are privilegiul de a cânta pe vioara Stradivarius Elder-Voicu, revine pe scena Sălii Radio în noua stagiune (2014-2015) în concertul Orchestrei de Cameră Radio, programat miercuri, 29 octombrie, de la ora 19.00. Programul pe care vi-l propune Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta dirijorului Cristian Oroşanu, este unul foarte ... Citeşte mai departe »

Concursul Enescu 2014: Deschiderea şi Concertul de Gală, în direct la TVR

Sâmbătă, 6 septembrie, de la ora 19.00 (prima parte) şi 20.00 (partea a doua) TVR 2 şi TVR HD transmit în direct de la Ateneul Român concertul de deschidere a concursului internaţional George Enescu, ediţia 2014. Moderator: Cătălin Sava. Ediţia a XIV-a a Concursului Internaţional “George Enescu” va fi deschisă, în premieră în istoria sa, printr-un Concert de Gală susţinut ... Citeşte mai departe »

Alexandru Tomescu și Cristian Măcelaru, întâlnire muzicală pe scena Sălii Radio

Vineri, 4 aprilie (19.00), la Sala Radio, îşi dau întâlnire doi valoroşi artişti români – dirijorul Cristian Măcelaru, dirijor asociat al Filarmonicii din Philadelphia, şi violonistul Alexandru Tomescu, solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio şi cel care deţine din 2007 dreptul de a cânta pe vioara Stradivarius Elder-Voicu. Evenimentul susţinut de Orchestra Naţională Radio reuneşte trei partituri pe care le ... Citeşte mai departe »

Richard Galliano, Horia Mihail, Alexandru Tomescu şi vioara Stradivarius, la Sala Radio

„100% Mozart” este povestea pe care o „istoriseşte” pianistul Horia Mihail în cea de-a IV-a ediţie a turneului său naţional „Pianul călător”. Alexandru Tomescu cântă Dvořák pe vioara Stradivarius, cea care a răsunat mulţi ani în mâinile violonistului Ion Voicu. Celebra „Odă a bucuriei” şi întreaga Simfonie a IX-a beethoveniană în interpretarea magistrală a Orchestrei Naţionale Radio aniversează Ziua Regalităţii. ... Citeşte mai departe »

Nicolae Voiculeț: „Muzica este a doua mea iubire, după tata”

Nicolae Voiculeţ datorează succesul tatălui său, Alexandru Tomescu, mamei sale, iar A.G. Weinberger lui însuşi. Un naist, un bluess man şi un violonist ne explică în ce fel au ajuns să facă performanţă în domeniile lor de activitate şi care sunt cele mai bune sfaturi pe care ei le-au primit, de-a lungul timpului, ca sa ajungă cei mai buni în ... Citeşte mai departe »

Alexandru Tomescu: „Acolo unde e dragoste, nu cred că e loc de mândrie”

Alexandru Tomescu este artistul care a creat o revoluţie în modul în care este percepută muzica clasică în România, graţie unor proiecte unicat. A concertat pe cele mai mari scene ale lumii, dar şi în oraşe româneşti unde nu există stagiuni permanente de muzică clasică. Şi-a pus talentul în susţinerea unor cauze sociale, cântând pentru nevăzători, copii hipoacuzici, pentru natură ... Citeşte mai departe »

„From Russia with Love…”: Recital extraordinar Alexandru Tomescu şi Eduard Kunz, la MNAR

Muzeul Naţional de Artă al României vă invită joi, 25 aprilie, orele 19.00, în Sala Auditorium, la recitalul extraordinar From Russia with Love… susţinut de violonistul Alexandru Tomescu şi de pianistul Eduard Kunz. Evenimentul propune un dialog inedit între muzică şi pictură, inspirat de expoziţia Între Est şi Vest. Pictură rusă din patrimoniul MNAR, secolele XVI – XX. Biletele sunt ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus