miercuri , 29 noiembrie 2023

Arhivă etichete: alimentatie

Abonare RSS

Cinci lucruri pe care americanii le-ar putea învăța de la noi

O poză din Salzburg, pe care l-am vizitat numai pe bicicletă, în 2015. În Atlanta n-aș putea face același lucru. Când spun „de la noi”, mă refer la europeni, pentru că eu asta mă simt, mai mult ca oricând, de când sunt în Statele Unite: europeană din cap până-n tălpi. M-am învățat din mers cu multe lucruri, le-am adoptat pe ... Citeşte mai departe »

Ce am învățat din „Pretty Happy”, de Kate Hudson

„Pretty Happy”, de Kate Hudson, e lectură plăcută, scrisă într-un ton prietenesc și lipsit de pretenții, o carte din care o să învățați puțin mai mult despre iubirea și grija de sine, condiții esențiale pentru fericire. Am primit de la HarperCollins proaspăt lansata carte a lui Kate Hudson într-o perioadă în care aveam nevoie de un pic de ajutor, pentru ... Citeşte mai departe »

Ce ar trebui să conțină alimentația unui vegetarian

foto Nu sunt puţine studiile care au încercat să dovedească faptul că diferitele tipuri de vegetarieni au avantaje în fața omnivorilor: de la riscul scăzut de a dezvolta hipertensiune arterială, diabet, cancer chiar, până la o speranţă mai mare de viaţă. Asta spune cea mai amplă cercetare realizată până acum şi publicată în „Journal of the American Medical Association”. Cercetarea ... Citeşte mai departe »

Despre „Auspiciousness Element Diet Book”, de Tea Lu

foto O carte pe care toți cei care își doresc să trăiască în armonie cu ei înșiși și cu lumea din jur își vor dori s-o citească. Tea Lu nu ne recomandă o simplă dietă, ci un stil de viață în care lăsăm în urmă proastele obiceiuri (alimentare și nu numai) și ne înțelegem mai bine propriile nevoi. Concepută ca ... Citeşte mai departe »

Câteva remedii naturale pentru tenul gras

foto Modificările hormonale sau stresul care vine la pachet cu schimbările de mediu sau de anotimp provoacă glandele sebacee să secrete mai multă grăsime decât ar fi necesară. Porii sunt mult mai vizibili, faţa devine uleioasă, străluceşte în permanenţă şi se transformă într-un teren propice pentru apariţia acneei. O pudră bună, special concepută să lupte împotriva excesului de sebum, sau ... Citeşte mai departe »

Michael Douglas urmează o dietă fără gluten

foto La 70 de ani, Michael Douglas își arată vârsta, însă e într-o formă din ce în ce mai bună și pune acest lucru pe seama noii sale diete, care exclude produsele cu gluten. Actorul, care se pregătește pentru premiera celui mai nou film în care joacă, „Ant-Man”, este azi mai preocupat ca oricând de sănătatea sa, după ce s-a ... Citeşte mai departe »

Mango, „fructul fericirii”: cum să-l mănânci dacă vrei să slăbești

Foto: bbc.co.uk A venit vara şi putem profita de ea la maximum, din toate punctele de vedere, dar mai ales în ceea ce priveşte alimentaţia, care devine din ce în ce mai bogată în fructe şi legume prospete. Florin Neby, antrenorul de la „Neatza cu Răzvan cu Dani”, a descoperit un aliment „minune”, care ne scapă de grăsimea nedorită din organism: ... Citeşte mai departe »

Verde la sănătate! Fructe și legume de pus la loc de cinste

Foto: tumblr.com Fructele şi legumele verzi ar trebui să ocupe loc de cinste în meniul nostru zilnic. Asta pentru că ele conţin clorofilă, care reglează tranzitul intestinal şi are un puternic rol detoxifiant. Graţie compoziţiei lor, alimentele verzi compensează carenţa de minerale şi vitamine, mai ales cele din grupa B, ajută la sănătatea vederii, a oaselor şi a danturii şi ... Citeşte mai departe »

Imunitatea, garda de corp a sănătăţii: cum trăim ca să o păstrăm puternică

Foto: breakingmuscle.com Fără sistemul imunitar, organismul nostru ar fi ca un tărâm al nimănui, în care agenţii patogeni şi-ar face de cap fără bariere. Imunitatea cuprinde toate mecanismele de apărare ale corpului în faţa atacurilor venite din exterior: bacterii, viruşi, fungi, substanţe toxice şi foarte gresive sau radiaţii. Sistemul imunitar reprezintă o reţea complexă de mecanisme bine alcătuite, fiecare având rolul ... Citeşte mai departe »

Obiceiuri alimentare care-ţi afectează sănătatea

Foto: tacklethefat.com Spune-ne ce obiceiuri alimentare ai şi-ţi spunem cum stai cu sănătatea! Deşi anumite reguli alimentare sunt considerate literă de lege pentru un regim de viaţă echilibrat, chiar şi în domeniul nutriţiei se mai strecoară mituri ce ne pot afecta sănătatea. Degresat sau fără zahăr înseamnă fără calorii Adevărul este că în cele mai multe cazuri etichetele care afişează ... Citeşte mai departe »