marți , 22 iunie 2021

Arhivă etichete: amintiri

Abonare RSS

Brașovul cu mama și prima haină de iarnă

Brașov, 2009 Prima mea haină de iarnă – sau, cel puțin, prima de care-mi amintesc – mi-a luat-o mama când intrasem în clasa a 12-a. Ne-am dus în oraș special pentru asta, țin minte că era deja frig afară și burnița, Brașovul era acoperit de un strat subțire de alb și se pregătea de Crăciun. Eu aveam aproape 18 ani, ... Citeşte mai departe »

Precious Moments: care sunt cele mai fericite amintiri ale voastre?

foto Vă invit la un exercițiu, fie că-l faceți doar mental sau chiar îl puneți în cuvinte, pe o coală de hârtie ori aici, în comentarii. Dacă ați avea doar câteva minute la dispoziție, în care să rememorați frânturi din cele mai prețioase momente pe care le-ați trăit, cum ar arăta succesiunea de imagini? Care sunt cele mai fericite amintiri ... Citeşte mai departe »

Parfumul ăsta îmi amintește de tine

Pentru mine e complicat să găsesc un parfum pe care să-l pot purta – de la cele mai multe mi se face rău, mă ia amețeala și durerea de cap și nu știu cum să ajung mai repede la duș, să îndepărtez orice urmă de miros artificial. În schimb, ca mulți dintre voi, am amintiri olfactive care nu cred că ... Citeşte mai departe »

Tanti fânăreasa

foto: Holbav, Brașov, de Cătălin Caciuc „Aşa eram eu la vârsta cea fericită şi aşa cred că au fost toţi copiii, de când îi lumea şi pământul, măcar să zică cine ce-o zice.” Ion Creangă În drumul meu spre redacţie, trec şi printr-o zonă aproape ruptă de traficul bucureştean. Izolată de fum, praf, claxoane şi oameni agitaţi. E o bucată ... Citeşte mai departe »

Dintr-o noapte de Crăciun

foto La mine e încă noapte, de fapt, o fi spre dimineață deja? Ia uite, e trecut de 4.00 și nici gând să merg la culcare, nu mi-e somn, mi-e doar bine și liniște, și-așa vă doresc și vouă. Mi-aduc aminte, habar n-am de ce, de o noapte de Crăciun de-acum cine știe cât timp, trebuie să fi avut vreo ... Citeşte mai departe »

Valentin Uritescu lansează cea de-a doua carte, „Să ai grijă de cel bun din tine. Amintiri”

Actorul Valentin Uritescu își lansează, astăzi, la Bookfest, cea de-a doua sa carte, intitulată „Să ai grijă de cel bun din tine. Amintiri”, apărută la editura Humanitas. Evenimentul va avea loc începând cu ora 18.00, la Romexpo. „Paginile de amintiri ale lui Valentin Uritescu miros a prospeţime şi candoare. Uritescu nu e cochet sau complezent cu sine şi nu-şi fardează ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus