luni , 2 august 2021

Arhivă etichete: Anita Ekberg

Abonare RSS

Brigitte Bardot, despre Marilyn Monroe: „Mă credeam cu mult inferioară ei”

foto Amândouă au devenit celebre în anii ’50-’60, împărțindu-și gloria cu alte dive din acele vremuri extrordinare pentru industria cinematografiei. După o carieră de succes, Brigitte Bardot trăiește azi o viață liniștită în sudul Franței, pe când Marilyn a devenit de mult o amintire. Una pe care Bardot o evocă, într-un interviu video, cu imensă tandrețe și modestie. Brigitte Bardot ... Citeşte mai departe »

Anita Ekberg: nostalgia anilor ‘50

Foto: www.sodahead.com Anita Ekberg, fotografiată în 1954, pentru ediția de noiembrie a revistei Esquire. Actrița nu jucase încă rolul care i-a adus celebritatea mondială, cel al Sylviei din „La Dolce Vita”. În 1960, odată cu lansarea peliculei lui Fellini, faima artistei suedeze a atins un nivel necunoscut până atunci, mai ales grație scenei-cult, în care apare scăldându-se în apele reci ale ... Citeşte mai departe »

Actrița Anita Ekberg a murit, la 83 de ani

Foto: www.theapricity.com Actrița Anita Ekberg, cunoscută mai ales pentru rolul său din „La Dolce Vita”, a murit, la vârsta de 83 de ani, la Roma. Publicațiile italiene au anunțat decesul ei astăzi, 11 ianuarie, iar avocata actriței, Patrizia Ubaldi, a confirmat vestea pentru agențiile de știri. Ubaldi a declarat că Ekberg fusese cel mai recent spitalizată imediat după Crăciun, „după o ... Citeşte mai departe »

Fontana di Trevi, locul meu preferat din Roma

Probabil că ar fi trebuit să mă simt cel mai bine la Colosseum, sau la muzeul din Vatican, sau cine știe, poate pe Corso, via spre raiul cumpărăturilor. Dar locul meu preferat din Roma este Fontana di Trevi. Nu doar pentru că are o istorie demnă de povestit multor generații de acum înainte; nu doar pentru că este atât de ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus