duminică , 25 iulie 2021

Arhivă etichete: arte

Abonare RSS

Un gând: Kurt Vonnegut

foto Citeşte mai departe »

Florin Piersic primește premiul pentru întreaga carieră, la Gopo 2016

În 2016, Premiile Gopo îi aduc un omagiu marelui actor Florin Piersic, care va primi Premiul pentru Întreaga Carieră în cadrul Galei ce va avea loc pe 28 martie, la Teatrul Național I.L Caragiale din București și va fi transmisă în direct, de la ora 19.00, pe TVR 2 și TVR HD. De-a lungul carierei sale, Florin Piersic a avut ... Citeşte mai departe »

Expoziția „Un călător francez în Balcani: Théodore Valério”, deschisă la MNAR

Durata: 19 decembrie 2014 – 29 martie 2015 Locul: Muzeul Naţional de Artă al României, Galeria de Artă Europeană, etaj I Program de vizitare: miercuri – duminică, 10.00 – 18.00 Gratuit: prima miercuri din fiecare lună Tarif: 8 lei (preţ inclus în biletul de intrare al Galeriei de Artă Europeană) Muzeul Naţional de Artă al României vă invită să vizitaţi ... Citeşte mai departe »

Un tablou de Vincent van Gogh, vândut la licitație cu aproape 62 de milioane de dolari

Un colecționar de artă din Asia, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a adjudecat un tablou de Vincent van Gogh cu suma de 61,8 milioane de dolari, la o licitație organizată de Sotheby’s, la New York. Van Gogh a pictat „Vază cu margarete și maci” cu câteva luni înainte să moară, în 1890. Pe atunci, artistul olandez locuia în ... Citeşte mai departe »

„Ea”: expoziție de pictură Ovidiu Cărpușor, la Brașov

Pictorul Ovidiu Cărpușor vă invită la o expoziție personală de lucrări dedicate femeii și ideii de feminitate, al cărei vernisaj va avea loc sâmbătă, 1 noiembrie, la Galeria de Artă „Europe” din Brașov. Expoziția, intitulată „Ea”, își propune să fie un omagiu adus femeii și conceptului de feminitate, așezat pe pânză într-o serie de lucrări de pastel și ulei, pe ... Citeşte mai departe »

Richard Demarco este Cetăţeanul European al Anului

Richard Demarco a celebrat recent 83 de ani de viaţă şi 60 de ani de remarcabile eforturi în favoarea unei Europe unite prin cultură. Parlamentul European i-a acordat cu această ocazie, la Bruxelles, titlul de Cetăţean European al Anului, ales din peste o mie de candidaţi propuşi. Totodată, Richard Demarco a primit prestigiosul Premiu Edinburgh, Lordul Primar al oraşului amintind ... Citeşte mai departe »

Astra Film Festival, la final. Cine sunt câștigătorii ediției aniversare

Ediţia aniversară de 20 de ani a Astra Film Festival se apropie de final, după o săptămână dedicată filmului de non-ficţiune din România şi din lume. Sute de profesionişti s-au adunat la Sibiu pentru a participa la programele speciale care au rememorat filmele realizate în România în ultimele două decenii. Conferinţe, mese rotunde, sesiuni de masterclass, proiecţii Retro 20, concerte ... Citeşte mai departe »

Ateliere de arte și creativitate, pentru copii, la Opera Națională

Opera Naţională București va organiza, începând din luna iunie, o serie de activităţi și programe pentru copii, oferta curentă de spectacole fiind completată cu ateliere de arte și creativitate, dar și cu tururi ghidate ale instituţiei, acestea din urmă putând include, la cererea participanţilor, și sesiuni interactive în atelierele din culisele Operei Naţionale. Astfel, instituţia își asumă misiunea de a ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus