miercuri , 29 noiembrie 2023

Arhivă etichete: Artmark

Abonare RSS

O mașină de criptat Enigma, scoasă la licitație

O rară mașină de criptat ENIGMA va fi prezentă în Licitația de Arme de Colecție și Militaria, organizată de Artmark marți, 11 iulie, de la ora 20:30. Produsă în 1941, în Berlin, de Heimsoeth & Rinke, mașinăria este funcțională și a fost folosită de Armata Germană pentru a coda instrucțiunile militare. A fost nevoie de 10.000 de matematicieni, ingineri, lingviști, ... Citeşte mai departe »

O pictură de Aman, crezută dispărută vreme de 80 de ani, repatriată din Ungaria

„Orientală”, de Theodor Aman, și-a găsit drumul înapoi spre România. Acum, opera se licitează la Artmark. 1939 Început de an deloc promițător. Agitat. Revista americană „Time” îl alege pe Adolf Hitler omul anului. 15 martie. Trupele germane cotropesc Cehoslovacia, iar în România se decretează mobilizare generală. Pe întreg teritoriul țării au loc manifestații în sprijinul Cehoslovaciei. Evenimentele se îndreaptă rapid ... Citeşte mai departe »

Cea mai importantă pictură de Grigorescu se vinde la licitație

Pentru colecţionari, sărbătoarea Crăciunului înseamnă şi propunerea Artmark, o întoarcere la valorile tradiţionale româneşti reprezentate de: Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian, Theodor Pallady, Gheorghe Petraşcu, Nicolae Tonitza sau Camil Ressu. Vedeta de necontestat este cea mai importantă pictură a lui Nicolae Grigorescu, ieșită până astăzi din colecțiile private și pusă în vânzare în piața de artă: „Ţărăncuţe (de la fântână)”, estimată ... Citeşte mai departe »

Ceasul lui Mihai Eminescu, scos la licitație

Un ceas de buzunar ce a aparținut poetului Mihai Eminescu se numără printre obiectele scoase la licitația „Istoria românilor”, ce va avea loc în curând, la București, alături de o lictație de artă. Ambele evenimente sunt organizate de Artmark. Licitaţia Postmodernism şi Artă Contemporană alătură nume importante din arta plastică de la începutul şi mijlocul secolului XX: de la Marcel ... Citeşte mai departe »

Un desen de Nicolae Grigorescu, vândut la licitație cu 11.000 de euro

Un desen semnat de pictorul Nicolae Grigorescu, intitulat „Visare – Portretul Zettinei Urechia”, a fost vândut joi, la o licitație organizată de Artmark, la prețul de 11.000 de euro, informează reprezentanții casei de licitații. Lucrarea a înregistrat astfel recordul pentru cel mai scump desen vândut vreodată în cadrul unei licitații de artă românească, prețul final fiind dublu față de cel ... Citeşte mai departe »

Record pentru o pictură de Theodor Aman, la o licitație Artmark

Capodoperele miniaturale ale pictorului Theodor Aman au rescris istoria Vechilor Maeştri pe piaţa de artă, odată cu Licitaţia Colecţiei Dr. Ioan Chisăliţă. În seara de 28 mai, la Artmark s-a înregistrat un nou record pentru o operă de Aman: 42.500 de euro, pentru tabloul de mici dimensiuni (23.5 x 14 cm) intitulat „Veneţiană”. Surpriza serii pentru iubitorii de artă de ... Citeşte mai departe »