sâmbătă , 31 iulie 2021

Arhivă etichete: Astra Film Festival

Abonare RSS

„Drumul regilor – Transalpina”, de Dumitru Budrala, va fi lansat în septembrie – PREVIEW

„Drumul regilor – Transalpina”, cel mai recent film sub semnătura regizorului Dumitru Budrala, este o incursiune intimă și fascinantă în istoria neștiută a celui mai pitoresc drum din Europa, Transalpina. Cadrele panoramice filmate din aer și vocea regizorului care dă viață poveștilor, miturilor și legendelor locului prea puțin cunoscute dincolo de granițele acestui splendid tărâm, invită spectatorul într-o incursiune în ... Citeşte mai departe »

Documentar despre viața scriitoarei Herta Müller, la Astra Film Festival

În ultimii 22 de ani, Astra Film Festival a transformat Sibiul în spațiul privilegiat unde anual, timp de o săptămână, se poate vedea mersul lumii doar prin vizionarea selecției de filme. Viața de la 1,30 metri înălțime, spaimele interioare ale scriitoarei Herta Müller – laureată a premiului Nobel, cum a învins Chuck Norris comunismul și viitorul filmului documentar în atelierele ... Citeşte mai departe »

Astra Film Festival, platformă de inițiere și de lansare în film documentar

Astra Film Sibiu, care va avea loc între 5 și 11 octombrie, își extinde în 2015 platforma educațională, în afară de festivalul Astra Film Junior, AFF găzduind și sesiuni deschise, proiecții care prezintă producția de film documentar în rândul studenților din facultăți și ateliere de inițiere din România. Ajuns la cea de-a VII-a ediție, Astra Film Junior 2015 a pregătit ... Citeşte mai departe »

Astra Film Sibiu 2015: 1.500 de filme din peste 90 de țări

Cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Internațional de Cinema de la Sibiu – Astra Film Festival va avea loc între 5 și 11 octombrie 2015. Un număr record de 1.500 de filme din peste 90 de țări au fost înscrise în cele patru secțiuni competiționale ale festivalului, iar selecția oficială cuprinde 130 de pelicule din toate colțurile lumii. Cei mai ... Citeşte mai departe »

Astra Film Festival, la final. Cine sunt câștigătorii ediției aniversare

Ediţia aniversară de 20 de ani a Astra Film Festival se apropie de final, după o săptămână dedicată filmului de non-ficţiune din România şi din lume. Sute de profesionişti s-au adunat la Sibiu pentru a participa la programele speciale care au rememorat filmele realizate în România în ultimele două decenii. Conferinţe, mese rotunde, sesiuni de masterclass, proiecţii Retro 20, concerte ... Citeşte mai departe »

Peste o sută de filme, selecționate la Astra Film Festival

Nu mai puțin de 1.350 de documentare din toată lumea au fost înscrise, în 2013, la Astra Film Festival (AFF), un eveniment major în peisajul cinematografiei de non-ficţiune din Europa. Numărul mare de filme este direct proporţional cu importanţa ediţiei din acest an, când AFF aniversează 20 de ani de existenţă. Peste 100 de filme au fost selecţionate şi vor ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus