marți , 7 aprilie 2020

Arhivă etichete: Ateneul Roman

Abonare RSS

Festivalul „George Enescu”: spectacol Madrigal, la Ateneu

Pe 17 septembrie, de la ora 22:30, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, pregătit de dirijorul Anna Ungureanu, va susține un concert pe scena Ateneului Român, în cadrul celei de-a XXII-a ediții a Festivalului Internațional „George Enescu”. Ansamblul coral va fi pe scenă alături de Ensemble Instrumental de Paris, condus de dirijorul Christian Ciucă, interpretând două lucrări emblematice ... Citeşte mai departe »

Spectacol la Ateneu: Romanian Sinfonietta Orchestra, sub bagheta lui Horia Andreescu

foto: Virgil Oprina Din nou o orchestră vedetă, la Vara Magică: miercuri, 16 august, de la ora 19.30, la Sala Mare a Ateneului Român, concertează Romanian Sinfonietta Orchestra. Explozia de energie a celei mai tinere din grupul Orchestre Naționale de Tineret va fi aureolată de prezența dirijorului Horia Andreescu, mentorul artistic al acesteia, și de prezența pianistei Elisabeth Leonskaja, unul dintre cele ... Citeşte mai departe »

„Queens of Händel”, în Vara Magică la Ateneul Român

Festivalul Internaţional „Vara Magică” ediția a VI-a continuă la Ateneul Român cu un al patrulea concert miercuri, 26 iulie, de la ora 19.30. Soprana Rodica Vică și I Ludici Ensemble compus din Rafael Butaru – vioara I, Iulia Smeu – vioara a II-a, Cătălina Filipescu – viola, Ella Bokor – violoncel și Iulian Ochescu – clavecin vor prezenta un program ... Citeşte mai departe »

Primăvara magică revine la Ateneul Român

Sâmbătă, 18 martie 2017, de la ora 19.00, la Ateneul Român, Lanto Communication prezintă concertul Primăvara Magică. Aflat la ediția a VIII-a, concertul extraordinar Primăvara Magică aduce din nou în fața publicului Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal, o echipă artistică ce a dus faima României pe multe dintre marile scene de concert ale Europei, afirmându-se ca una ... Citeşte mai departe »

Ateneul Român: instalație documentară dedicată pianistei Clara Haskil

• Perioada în care instalația documentară poate fi vizitată la Ateneul Român: 14-18 decembrie 2016 • Informațiile documentare sunt însoțite de fotografii și documente inedite, din Arhiva Muzicală a Bibliotecii Cantonale Universitare din Lausanne și a Fundației Clara Haskil din Elveția. • Proiectul este realizat sub umbrela Festivalului Internațional Clara Haskil – primul eveniment de talie internațională din România care ... Citeşte mai departe »

Va fi o „Vară magică” la Ateneu!

foto Lanto Communication anunţă lansarea Festivalului „Vara magică” 2016, ce va fi găzduit de Ateneul Român din Bucureşti între 13 iulie şi 24 august 2016, în fiecare seară de miercuri. Orchestra Română de Tineret, Orchestra de Tineret a Portugaliei, Orchestra Sinfonietta si Orchestra Junior, alături de celebri dirijori şi solişti români şi străini vor atrage publicul la Ateneu şi în ... Citeşte mai departe »

Bucharest Music Film Festival: 10 zile de spectacol, în fața Ateneului Român

Un festival devenit tradiţie pe scena culturală a oraşului, Bucharest Music Film Festival a ajuns la cea de-a X-a ediție şi va celebra acest moment alături de bucureşteni în Piaţa George Enescu, în perioada 19 -28 iunie. Pe toată durata evenimentului, iubitorii de muzică de calitate se vor delecta cu o serie de concerte live impresionante, în cadrul cărora operele clasice vor fi puse sub ... Citeşte mai departe »

John Malkovich vine în România, la Festivalul „George Enescu”

Actorul John Malkovich vine în România, toamna aceasta, pentru a juca în piesa „The Infernal Comedy – Confessions of A Serial Killer”, pusă în scenă în cadrul Festivalului „George Enescu”. Pe 9 septembrie, John Malkovich va urca pe scena Ateneului Român, unde va fi parte dintr-unul dintre cele mai spectaculoase evenimente al festivalului. Piesa „The Infernal Comedy – Confessions of ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus