miercuri , 29 noiembrie 2023

Arhivă etichete: Atlanta

Abonare RSS

Ce fac americanii pentru casele lor „ca-n filme”

Pentru cei mai mulți dintre noi, care trăim uitându-ne mai ales la filme făcute la Hollywood, casele americane sunt un soi de ideal în materie de design și amenajări. Nu cred că n-ați privit cu jind, măcar o dată, la o locuință cu verandă și gazon perfect îngrijit, construită deștept și pe deasupra și mobilată ca-n revistele de decorațiuni interioare. ... Citeşte mai departe »

Trei lucruri pe care le-am putea învăța de la americani

Midtown Atlanta – observați mizeria de nedescris! 🙂 Sunt în Statele Unite de doi ani. Nu e mult timp, dar e suficient cât să pot observa ce e bine și ce nu e în regulă aici, pentru mine. Ce vă pot spune este că lucrurile astea se situează la extreme, adică ce e bine e absolut grozav, iar ce e ... Citeşte mai departe »

Ce n-am făcut vara asta

foto A venit toamna în Atlanta fix la început de lună, pe ceas. Parcă ar fi stat la ușa lui 1 septembrie, afurisita, gata să dea vara la o parte și să-și facă ea loc, cu ploi și frig și vânt. Nu doar că m-am prost-dispus că a trebuit să-ncep să mă învelesc cu o pătură pe balcon, dar m-a ... Citeşte mai departe »

Cum sunt casele în SUA și cum arată complexul în care locuiesc

Unul dintre lucrurile care-mi plac cel mai mult, in Statele Unite, este felul în care sunt construite locuințele aici. V-am mai spus – și v-am promis un articol întreg pe tema asta, iată-l -, casele americane au un quelque chose care le diferențiază de cele de prin alte locuri în care am fost. Sunt ergonomice, sunt făcute având în minte ... Citeşte mai departe »

La ce să te aștepți când închiriezi o locuință în Statele Unite

foto Mutatul e un efort serios, în Statele Unite, din punct de vedere birocratic. Și financiar. La noi, cel puțin din experiența mea, îți plăcea o locuință, proprietarului îi plăcea de tine, te mai tocmeai un pic la preț și asta era, scoteai banii și locul era al tău. Ei, aici lucrurile sunt complicate rău, de aceea oamenii care știu ... Citeşte mai departe »

Vecinii mei din America

foto De vreo opt luni, locuiesc într-un complex de apartamente foarte liniștit și bine îngrijit, undeva în Atlanta. Sunt clădiri de trei etaje care adăpostesc oameni din toate colțurile lumii, că doar asta e America, un creuzet al imigranților. Sunt mulți asiatici, câțiva europeni, câțiva latinos, sunt și mulți americani, născuți aici. Îi văd pe toți, dar îi aud doar ... Citeşte mai departe »

Aerul pe care îl respiri

Undeva în Atlanta Trăiesc într-unul dintre cele mai poluate orașe din Statele Unite. În anul 2000, Atlanta se afla pe locul al nouălea în topul locurilor cu cel mai murdar aer. Acum un an, și-a mai spălat imaginea, ajungând – spun oficialii în domeniu – pe locul 15. Nu contest că s-or fi luat măsuri, dar, pe de altă parte, ... Citeşte mai departe »

Iarna în Atlanta

foto: larevista.ro / de pe terasa locuinței mele din Atlanta Știu că în România e ger și zăpadă, dar voiam să mă laud și eu cu un „cod portocaliu” de lapoviță ușoară în Atlanta. 🙂 Începând de ieri, orașul e paralizat, oamenii sunt în stare de panică, au golit supermarket-urile și acum stau în case, așteptând să treacă „potopul”. Ieri, ... Citeşte mai departe »

Noiembrie, în câteva fotografii

Pentru că n-am mai avut timp să vă povestesc prea multe despre mine, și pentru că nici n-ar fi, de fapt, chiar atât de multe de povestit, vă fac cadou câteva fotografii frumoase, surprinse luna asta, în Atlanta și prin împrejurimi. Sunt toate publicate pe contul meu de Instagram, unde sunt mai activă, că-i mai simplu – pac, pui o ... Citeşte mai departe »

Biroul de marți după-amiaza

În fiecare marți, ăsta e biroul meu pentru câteva ore, cât Paul e în studio și produce emisiunea lui de radio / The Paul Leslie Hour. E o terasă liniștită și primitoare, care dă spre o zonă împădurită – un lucru comun la casele din Atlanta, supranumit „orașul din pădure”. Dacă mă-ntrebați, asta aș vrea să fac toată ziua: să ... Citeşte mai departe »