duminică , 19 septembrie 2021

Arhivă etichete: autism

Abonare RSS

Haideți, vă rugăm, să-l ajutăm pe Andrei!

Andrei Coman are trei ani și nouă luni. E un băiețel frumos și dulce, ca toți copiii din lume. Dar, spre deosebire de alți micuți de vârsta lui, nu se poate bucura pe de-a-ntregul de perioada miraculoasă a copilăriei, pentru că a fost diagnosticat, la scurtă vreme după startul său în viață, cu o afecțiune care umbrește zilele multor familii: ... Citeşte mai departe »

Un copil din bucăți. Despre „Mâini cuminți. Copilul meu autist”, de Ana Dragu

Încă din 2007, pe 2 aprilie este Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului. Așa a fost declarată de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite. În toată lumea, organizaţiile care promovează cauza persoanelor cu autism, desfăşoară acum tot felul de activități menite să atragă atenţia asupra acestei problematici. În fapt, toată luna lui prier a devenit o lună dedicată autismului, astfel ... Citeşte mai departe »

O carte pentru toți cei cărora li s-a spus că nu pot. Despre „Scânteia”, de Kristine Barnett

Povestea Kristinei Barnett are ceva dintr-un roman, în sensul că e aproape incredibil să citești prin câte greutăți a putut trece împreună cu familia ei și că a reușit, în cele din urmă, să le depășească. Stilul ușor în care e scrisă o face să pară un fel de poveste de succes americană, însă numai aparent. În realitate, Scânteia este ... Citeşte mai departe »

Aura Urziceanu: „Vă cer ajutorul vouă, tuturor oamenilor care iubesc copiii”

Foto: www.adevarul.es Celebra artistă Aura Urziceanu atrage atenția publicului din România asupra unei situații de viață emoționante: finul său, Vlăduț, are nevoie de 11.000 de euro pentru a putea urma un tratament eficient pentru autism. Probabil că nu există nefericire mai mare pentru un părinte decât să-și știe copilul bolnav. Aura Urziceanu cunoaște acest sentiment: în copilărie, fiul său a ... Citeşte mai departe »

Învingem Autismul! Cartea lui Nuami Dinescu, la un preţ special în luna iunie

În Luna Copiilor, cartea actriţei Nuami Dinescu – Eu nu sunt Tanţa – poate fi cumpărată la un preţ special, de numai 25 de lei. Editura Cartea de suflet îşi propune, astfel, să ajute copiii bolnavi de autism, 10 lei din suma plătită pentru fiecare volum fiind donaţi Asociaţiei Învingem Autismul. „Pe tot parcursul lunii iunie, editura Cartea de suflet ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus