sâmbătă , 28 martie 2020

Arhivă etichete: Barbatul sentimental

Abonare RSS

Javier Marías: o definiție a dragostei

foto Sunt rare momentele în care întâlnești un adevăr atât de bine așezat în cuvinte, încât îți limpezește întreaga perspectivă asupra unei teme. Dragostea, tema-regină a tuturor artiștilor, a fost scrisă, cântată sau pictată în nenumărate feluri, și e cu atât mai dificil să-i conturăm noi definiții. Javier Marías are însă darul marilor scriitori, acela de a exprima un adevăr ... Citeşte mai departe »

Concurs LaRevista.ro și Libris: Ce-ți dorești cel mai mult în 2015?

Foto: quirkbooks.com Anul Nou vine și cu trei cărți noi pentru voi, să vă țină companie în mijloc de iarnă și să vă facă zilele mai frumoase. Cadourile literare vin, ca de obicei, de la librăria online Libris. Am ales pentru voi trei volume cu totul speciale: „Bărbatul sentimental”, a scriitorului spaniol Javier Marías, o carte cu care m-am întâlnit ... Citeşte mai departe »

Fragmentarium: „Bărbatul sentimental”, de Javier Marías

Foto: zados.net Am început cu acest citat lung – publicat ca prolog al romanului „Bărbatul sentimental” – pentru că mi s-a părut esența acestei cărți de Javier Marías. Sunt încă sub impresia ei ca sub o vrajă, și nu doar grație poveștii tulburătoare pe care o conține, ci mai ales datorită meditației ăsteia minunate despre dragoste. Cred că trebuie să ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus