vineri , 16 aprilie 2021

Arhivă etichete: Brasov

Abonare RSS

Cerbul de Aur, așa cum era atunci

cerbul de aur

foto În seara asta, începe Festivalul „Cerbul de Aur”! Vă uitați sau sunteți dintre cei pe care nu-i interesează? Eu, dacă aș fi acum în România, aș fi la festival. Sau neclintită din fața televizorului. Am remarcat tot felul de ironii prin social media, legate de ediția asta – că vizualurile nu sunt bune, că puteau face alte afișe și ... Citeşte mai departe »

Brașovul cu mama și prima haină de iarnă

Brașov, 2009 Prima mea haină de iarnă – sau, cel puțin, prima de care-mi amintesc – mi-a luat-o mama când intrasem în clasa a 12-a. Ne-am dus în oraș special pentru asta, țin minte că era deja frig afară și burnița, Brașovul era acoperit de un strat subțire de alb și se pregătea de Crăciun. Eu aveam aproape 18 ani, ... Citeşte mai departe »

#CorinaInRomania: vacanța, în câteva fotografii

Ne-am dus și ne-am și întors, așa de repede, de parcă nici nu s-a întâmplat. Totuși, am fost acasă, după un an și jumătate de când m-am mutat în State, și chiar dacă n-am stat prea mult și n-am făcut cine știe ce, pentru mine fiecare zi din cele 16 a însemnat ceva. Bran, Romania, right now 🙏 A post ... Citeşte mai departe »

Unde să te pierzi în Transilvania: Cetatea Râșnov

Sunt în Transilvania multe locuri în care ne-am putea pierde, preț de câteva ore, doar pentru frumusețea ideii de a ne afla departe de tot ce trăim în mod obișnuit. Dintre toate, preferat rămâne un loc lângă care, practic, am crescut și pe care l-am vizitat de mai multe ori, dar niciodată ca până de curând, în vacanța pe care ... Citeşte mai departe »

Februarie la Vulcan

foto: Harry Rona Imagine surprinsă în februarie 2017, în pădurea de la marginea comunei Vulcan, din județul Brașov. Citeşte mai departe »

Reverie despre acasă

Am avut un vis – nu, n-a fost vis, a fost o reverie care mi-a apărut așa, din senin, în prima noapte pe care am petrecut-o aici, în apartamentul unde tocmai ne-am mutat, era trecut de 3:00 și nu puteam nicicum să dorm, Paul respira adânc lângă mine, iar eu stăteam lungită în pat, aproape suspendată în aer, aveam senzația ... Citeşte mai departe »

Festivalul şi Concursul Naţional al Liedului Românesc are loc în octombrie, la Brașov

Foto: wikimedia.org Soprana Mariana Nicolesco organizează, între 2 și 5 octombrie, la Brașov, Festivalul şi Concursul Naţional al Liedului Românesc şi Cursuri de Măiestrie în Arta Liedului. „Deceniul renaşterii liedului românesc ne-a oferit prilejul reînnoit de-a pune în valoare splendoarea, varietatea şi originalitatea acestei arte în ţara noastră, întemeiată pe străvechea tradiţie a cântecului de dor. Iar celebrarea acestui deceniu ... Citeşte mai departe »

Mariana Nicolesco: „2003 – 2013 e deceniul renaşterii liedului românesc”

Ediţia 2013 a Festivalului şi Concursului Naţional al Liedului Românesc înseamnă celebrarea a 10 ani de când a început renaşterea marii arte a liedului în ţara noastră, şi a liedului românesc în primul rând. Iniţiată în 2003 de marea soprană Mariana Nicolesco, această incursiune fără precedent în domeniul comorilor create de compozitorii români de 200 de ani încoace, pe fondul ... Citeşte mai departe »

„Posibila lume a şevaletului”: expoziție Gabriel Stan, la Bistro de l’Arte

Inima Cetăţii Braşovului, fosta matcă a pârâului Şcheiu (Oabăn), devenit  canalul Graft după devierea, în urmă cu aproximativ şapte veacuri, la poalele dealului Warthe, pe traseul cunoscut sub numele După zidurile de Jos. Zidurile dinlăuntru, şi ele seculare, lucrare temeinică, făcută parcă să dureze cât formele de relief care stau de strajă Cetăţii, ale lăcaşului „Bistro de l’Arte”, au fost ... Citeşte mai departe »

Expoziție de neratat: Camilian Demetrescu, la Galeria Kron Art din Brașov

Galeria Kron Art din Brașov, locul pe care maestrul Gabriel Stan l-a transformat într-o oază de frumusețe artistică a orașului, vă așteaptă în această perioadă la o expoziție cu totul deosebită. Până pe 31 iulie, Kron Art găzduiește o suită de lucrări aparținând regretatului pictor Camilian Demetrescu. Pretext suficient să faceți o vizită pe Strada Postăvarului, numărul 18. Camilian Demetrescu ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus