duminică , 19 ianuarie 2020

Arhivă etichete: Brigitte Bardot

Abonare RSS

Sabine Weiss: fotografii emblematice

Berger, Île-de-France, 1954 Supranumită „ultima fotografă umanistă”, Sabine Weiss a creat de-a lungul cariere sale imagini care te opresc în loc și te invită să privești lumea altfel. Le-am ales pentru voi pe cele care au rămas vii în istoria artei fotografice și în memoria celor care le-au privit. Malta, 1955 Coney Island, 1955 Sabine Weiss s-a născut în Elveția și ... Citeşte mai departe »

Seduși de Brigitte Bardot și călători în locuri exotice, la TV5MONDE

foto În zilele reci de decembrie, lăsați-vă fermecați de Brigitte Bardot pe platoul de filmare din Le Mépris și evadați alături de TV5MONDE în Chile, Bali, Thaïlanda, Africa de Sud și în alte destinații însorite, cu nisip cald și vegetație exotică, prin intermediul excepționalelor documentare Faut pas rêver, subtitrate în limba română. Brigitte Bardot, fascinantă în Le Mépris, duminica aceasta, ... Citeşte mai departe »

Dive la plajă: ce era frumos odată e frumos și azi

foto: Grace Kelly Se vorbește (prea) mult despre felul în care s-au schimbat standardele de frumusețe în ultimele decenii. Dacă în trecut – adică în vremea în care Sophia, Marilyn sau Audrey țineau primele pagini ale ziarelor – femeile erau admirate în diversitatea lor și-atât, în era noastră nebună se face atâta caz de ambalajele cu care defilăm prin lume, ... Citeşte mai departe »

EXCLUSIV. Brigitte Bardot: „Sunt tratată ca o legendă, dar asta nu mă împiedică să dorm noaptea”

La interviuri răspunde doar în scris. Și răspunde cu promptitudine – am primit foile sale, scrise de mână, în doar câteva zile. Da, ați citit bine, BRIGITTE BARDOT, diva liberă și flamboaiantă a cinematografiei franceze, emblema unei epoci pe care a schimbat-o prin curajul și exuberanța ei, a acceptat să acorde un interviu în exclusivitate pentru LaRevista.ro. Care sunt marile ... Citeşte mai departe »

Brigitte Bardot: “A woman is the reflection of how a man treats her”

French animal activist BRIGITTE BARDOT, formerly an actress, model and singer, remains one of the most famous icons of the 50s and 60s. She has agreed to answer a few questions exclusively for LaRevista.ro. From La Madrague, her beautiful home in the South of France, Bardot gives insight about her career and early retirement, feminism, her wishes for the future, ... Citeşte mai departe »

O fotografie: Brigitte Bardot și Johnny Hallyday

foto Brigitte Bardot și Johnny Hallyday, surprinși în august 1967, în Saint Tropez. Fotografie de Jean-Pierre Bonnotte. Citeşte mai departe »

Brigitte Bardot, despre Marilyn Monroe: „Mă credeam cu mult inferioară ei”

foto Amândouă au devenit celebre în anii ’50-’60, împărțindu-și gloria cu alte dive din acele vremuri extrordinare pentru industria cinematografiei. După o carieră de succes, Brigitte Bardot trăiește azi o viață liniștită în sudul Franței, pe când Marilyn a devenit de mult o amintire. Una pe care Bardot o evocă, într-un interviu video, cu imensă tandrețe și modestie. Brigitte Bardot ... Citeşte mai departe »

Brigitte Bardot: portret de Richard Avedon

Brigitte Bardot, fotografiată de Richard Avedon, la Paris, în 1959. foto Citeşte mai departe »

Initiales: BB. Seară specială Brigitte Bardot, în aprilie, la TV5MONDE

Icoană absolută, Brigitte Bardot continuă să dezlănțuie pasiuni. Cu părul ei despletit, picioarele goale, hainele minimaliste, mimica bosumflată, atitudinile ei neglijente, latura sălbatică, sinceritatea, natura ei rebelă și sexualitatea neînfrânată, Bardot a schimbat radical imaginea femeii. În 23 aprilie, TV5MONDE îi dedică o seară specială. DOCUMENTAR UN JOUR, UNE HISTOIRE. JOI, 23 APRILIE, DE LA 19.30 Pe 28 septembrie anul trecut, ... Citeşte mai departe »

Când Brigitte Bardot s-a întâlnit cu Picasso

Foto: Jerome Brierre, tumblr.com Cui nu i-ar fi plăcut să asiste la acest moment: Brigitte Bardot, aplecându-se deasupra lui Pablo Picasso, în timp ce pictorul înmoaie pensula în culoare cu o mână, și în cealaltă îi fumegă o țigară. Era în vara lui 1956 când cei doi s-au întâlnit în studioul de la Vallauris (Coasta de Azur) al artistului spaniol, ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus