miercuri , 29 noiembrie 2023

Arhivă etichete: Bucuresti

Abonare RSS

Muzeu3017: Un experiment cultural pentru prezervarea Bucureștiului de azi

Rețeaua Națională a Muzeelor din România și NOD makerspace propun, începând cu 19 mai, un spațiu expozițional inedit, premergător unui nou concept muzeal. În anul 3017, o misterioasă ,,capsulă a timpului” este găsită: fotografii, interviuri cu bucureșteni, obiecte, date, planuri, toate rezultatele unei cercetări antropologice despre felul în care bucureștenii locuiau în anul 2016. Curatorii din 3017 descoperă și fac ... Citeşte mai departe »

„În Grivița”: spectacol de teatru imersiv, despre oamenii invizibili din București

Duminică, 31 iulie, orele 19.00 Luni, 1 august, orele 19.00 Marți, 2 august, orele 19.00 la J’ai Bistrot (Calea Griviței nr.55) Echipa proiectului „Oameni Invizibili (proiect de mapare prin povești a zonei Grivița-Matache-Gara de Nord)” are onoarea să vă invite la spectacolul „În Grivița”, pe datele de 31.07, 01.08, 02 și 03.08 pe Calea Griviței (punct de adunare a publicului ... Citeşte mai departe »

Radu Ghelmez: trei chestii care îmi lipsesc mie în America

foto Când află lumea că eşti strămutat în străini, mai devreme sau mai târziu o să te întrebe ce îţi lipseşte de acasă. Şi tu zâmbeşti un pic în sinea ta gândindu-te că, totuşi, casa ta e unde îi nevastă-ta, nu o geografie anume, dar înţelegi ce vrea lumea să zică şi laşi de la tine, răspunzi ceva ce îţi ... Citeşte mai departe »

Bulevardul Titulescu, din București, văzut de Dana Ștefănescu

foto: Dana Ștefănescu, Prin Bucureștiul meu Când am contactat-o pe Dana Ștefănescu, să-i cer permisiunea de a publica o serie de fotografii de-ale ei sub titlul „Iarna în București”, am rugat-o, la finalul discuției noastre, ca, dacă are vreodată drum pe Bulevardul Titulescu, să-l prindă într-o poză și să mi-o trimită. Azi mi-am primit cadoul: o fotografie realizată cu un ... Citeşte mai departe »

Cum arăta Piața Dorobanți, din București, în anii ’70

foto Citeşte mai departe »

O fotografie: Strada Stavropoleos, București

foto Fotografie realizată de Alexandru Velcea, pe Strada Stavropoleos din București. Citeşte mai departe »

„Prin Bucureștiul meu”: fotografii de Dana Ștefănescu

Dacă ar fi o persoană, Bucureștiul s-ar simți măgulit și iubit, privindu-se prin ochii unui om care știe să-l vadă atât de frumos. Dana Ștefănescu nu e fotograf cu diplomă, dar imaginile surprinse de ea rămân multă vreme în memoria celor care se întâlnesc cu ele. Și sunt tot mai numeroși, de-o vreme încoace, de când Dana se plimbă „prin ... Citeşte mai departe »

Monopoly Here & Now: București, în topul celor mai îndrăgite 25 de orașe din lume

foto Micul Paris a surclasat de această dată Parisul și este în top 25 cele mai populare orașe din lume! Astfel și-a găsit un nou loc pe harta lumii, având acum vecini precum Hong Kong, Lima, Lisabona sau Istanbul! Mogulul Mr. Monopoly și fanii jocului au reorganizat harta mapamondului și au plasat 24 dintre cele mai populare orașe din lume, ... Citeşte mai departe »

„Noaptea Cercetătorilor”, un eveniment pentru minți curioase

Pe 27 septembrie, începând cu ora 17.00, în București, Parcul Tineretului – intrarea dinspre liceul Șincai, la Muzeul Antipa și pe Platforma Măgurele, mințile curioase sunt așteptate pentru a sărbători alături de sute de mii de cetățeni europeni știința, descoperirile științifice și cercetătorii locali, la Noaptea Cercetătorilor 2013. Cunoscute institute de cercetare și instituții, precum: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru ... Citeşte mai departe »

Ultimele bilete la Joe Cocker cu reducere de până la 50%

Sfârşitul lunii lui Cuptor „topeşte” preţurile biletelor la cel mai hot concert al verii. De marţi până joi (23-25 iulie 2013), biletele la concertul pe care Joe Cocker îl va susţine în august, la Sala Palatului, sunt mai ieftine cu până la 50%. Oricine cumpără în zilele de 23, 24 sau 25 iulie 2013 un bilet la categoria 300 sau ... Citeşte mai departe »