miercuri , 29 noiembrie 2023

Arhivă etichete: carte

Abonare RSS

„Iată-mă”, de Jonathan Safran Foer, se lansează la Humanitas Cișmigiu

Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) lansează miercuri, 14 iunie, de la ora 19.00, romanul „Iată-mă”, de Jonathan Safran Foer, una dintre cele mai aşteptate cărţi Humanitas Fiction din această vară şi bestseller al editurii la Bookfest 2017. Romanul a apărut după o pauză de unsprezece ani de la publicarea bestsellerurilor „Totul este iluminat” şi „Extrem de ... Citeşte mai departe »

„Prizonier în Carpaţi”: o poveste despre forță și vulnerabilitate

„Prizonier în Carpaţi” este una dintre acele cărți motivaționale care te pot face să-ţi pui întrebări despre viaţă şi sensul ei. Ken Jones, autorul şi protagonistul unei poveşti de excepţie, ne relatează o întâmplare care i-a schimbat modul de gândire şi care a reuşit să-i contureze o altă personalitate, mult mai puternică şi motivată. Pe data de 5 ianuarie 2003, fostul ... Citeşte mai departe »

„Ultima oră”: citiți primul capitol

foto: detaliu din lucrarea „Sigillum Angel”, de Ștefania Nistoreanu Povestea e așa: am primit manuscrisul unei cărți abia încheiate, care va intra curând în tipar. L-am citit dintr-o răsuflare și, așa cum mi se întâmplă cu toate lucrurile speciale pe care le descopăr, m-am gândit doar la faptul că nu mai am răbdare până când această nuvelă va ajunge și ... Citeşte mai departe »

Cu cele mai bune intenții, despre „Lumina dintre oceane”, de M.L. Stedman

Lumina dintre oceane, romanul australiencei M.L. Stedman, a fost un veritabil bestseller încă de la apariție. Tradus în aproape patruzeci de limbi, a fost declarată în 2012 cea mai bună carte a lunii august pe Amazon.com și alegerea cititorilor de pe platforma Goodreads pentru același an. Este, într-adevăr, un roman bine scris, povestea e bine construită și e chiar greu, ... Citeşte mai departe »

Voyeurism și criza imaginii occidentale: despre „Efectul Sherlock Holmes”, de Victor Ieronim-Stoichiță

Efectul Sherlock Holmes. Trei intrigi cinematografice, ultima carte a lui Victor Ieronim Stoichiță, este un volum înțesat de paralele culturale, trimiteri și comparații și care, aproape la fiecare paragraf, te invită la profunde reflecții. Totuși, în ciuda faptului că este un text destul de dificil (deși nu foarte lung), este genul de analiză care, atunci când ți-e greu să descifrezi ... Citeşte mai departe »

Fragmentarium: „Tsukuru Tazaki cel fără de culoare și anii săi de pelerinaj”, de Haruki Murakami

Există scriitori despre care știi că nu te vor dezamăgi, orice carte de-ale lor ți-ar ajunge pe noptieră, iar dintre preferații mei, Haruki Murakami este primul în clasament. Cel mai nou roman semnat de autorul japonez, „Tsukuru Tazaki cel fără de culoare și anii săi de pelerinaj”, mi-a reamintit de ce-l iubesc pe Murakami: pentru forța lui creatoare inepuizabilă, pentru ... Citeşte mai departe »

„Abaterea necesară”: despre „Clinamen: Cum a început Renașterea”, de Stephen Greenblatt

În ciuda titlului neobișnuit care poate deruta cititorul, volumul Clinamen: Cum a început Renașterea, al americanului Stephen Greenblatt, este o carte care se citește ușor și cu mult interes. Reputat shakespereolog, întemeietor al „noului istorism”, Greenblatt este, în egală măsură, un documentarist atent și un povestitor desăvârșit, ceea ce face ca volumul lui să poată fi citit nu doar ca ... Citeşte mai departe »

Fascinația Întunericului: despre „Regatul umbrelor”, de Leigh Bardugo

De mai multă vreme aveam chef să citesc un roman de aventuri care să mă țină în fotoliu câteva ore bune. Mi-au atras atenția câteva titluri din noua colecție a Editurii Trei, „Young”, și am ales de acolo Regatul umbrelor de Leigh Bardudo. O alegere inspirată, după cum s-a dovedit, cu excepția unui mic aspect pe care nu l-am remarcat ... Citeşte mai departe »

Curiozitatea care n-a omorât pisica. „Întrebări mari de la cei mici… la care răspund niște oameni foarte importanți”

Orice adult s-a trezit, măcar o dată în mod sigur, pus în încurcătură de o întrebare aparent simplă venind din partea unui copil și la care nu a știut ce să răspundă. Din momentul în care încep să vorbească și să ia cunoștință de lumea care-i înconjoară, cei mici ne bombardează cu întrebări care mai de care mai neașteptate și ... Citeşte mai departe »

Olga Delia Mateescu: „Am avut norocul să fiu și să fac ce-mi place”

Foto: teatrulmasca.wordpress.com, din piesa „Acul cumetrei Gurton” Într-un interviu pe care ni l-a acordat recent, actrița și scriitoarea OLGA DELIA MATEESCU vorbește despre cele două pasiuni pe care a reușit să și le urmeze în viață, despre cartea sa recent lansată – „Memoriile unui om prost” – și ne spune ce și-ar dori cel mai mult de la 2014. Olga ... Citeşte mai departe »