duminică , 17 ianuarie 2021

Arhivă etichete: carti Haruki Murakami

Abonare RSS

„Ascultă cum cântă vântul” și „Pinball, 1973”, de Haruki Murakami

foto Să citești romanul de debut al lui Haruki Murakami, și-apoi pe cel de-al doilea, după ce i-ai citit deja toate celelalte cărți, e o experiență bizară. Deși pe alocuri îi recunoști vocea, ai la fiecare frază sentimentul că te înstrăinezi de povestitor, după ce deveniserăți apropiați ca doi prieteni. Murakami a refuzat mulți ani traducerea în alte limbi a ... Citeşte mai departe »

Dublă lansare la Polirom: „Ascultă cu cântă vântul” și „Pinball, 1973”, de Haruki Murakami

Editura Polirom a lansat recent un nou volum semnat de celebrul scriitor japonez Haruki Murakami: „Ascultă cu cântă vântul” și „Pinball, 1973”. Alcătuind, împreună cu În căutarea oii fantastice, halucinanta „Trilogie a Şobolanului”, romanele Ascultă cum cântă vântul (1979) şi Pinball, 1973 (1980), reunite în acest volum, prefigurează nu numai fascinaţia lui Murakami pentru literatură şi cultura occidentale, ci şi unele dintre temele predilecte ... Citeşte mai departe »

Cum își beau cafeaua „Bărbații fără femei”, de Haruki Murakami

Foto: galleryhip.com Am citit „Bărbați fără femei”, cea mai nouă carte a lui Haruki Murakami, așa cum citesc toate cărțile scriitorului japonez: savurând fiecare rând și, în același timp, regretându-l la gândul că mă duce mai aproape de final. Mi-aș dori să existe o carte nesfârșită semnată de Murakami, ca să-mi ajună pentru totdeauna! Fiecare dintre povestiri are o lecție și un ... Citeşte mai departe »

O carte-n zbor

Cine mi-a ținut companie în timpul zborului lung spre Atlanta: „Bărbați fără femei”, de Haruki Murakami. Urmăriți jurnalul meu american și pe Facebook, sub hashtag-ul #corinainamerica! Citeşte mai departe »

Haruki Murakami: „Pot salva lumea atunci când scriu”

Într-un interviu acordat ziarului german „Die Zeit”, Haruki Murakami vorbește despre libertatea extraordinară pe care i-o permite profesia de scriitor și despre felul în care se înfruptă din ea, savurând-o clipă de clipă atunci când se află în fața colii albe de hârtie. Celebrul autor își compară norocoasa condiție cu cea a lui Clark Kent: întocmai ca Superman, spune Murakami, ... Citeşte mai departe »

Britanicii pariază pe Haruki Murakami. Scriitorul, favorit la Nobel

Scriitorul Haruki Murakai este favoritul caselor de pariuri din Marea Britanie la câștigarea premiului Nobel pentru literatură din acest an. La casa Ladbrokes, care s-a înșelat însă în predicțiile sale de mai multe ori în trecut, faimosul autor japonez are o cotă de 3 la 1. Haruki Murakami a fost considerat favorit și anul trecut pentru câștigarea Nobelului pentru literatură, ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus