joi , 7 decembrie 2023

Arhivă etichete: Cella Serghi

Abonare RSS

Ce-aș (mai) citi: cel puțin nouă cărți de pus deoparte

foto: Joanna Malinowska Cu mulți ani în urmă, când, culmea, aveam un program zilnic absolut ucigător (lucram la un ziar cotidian), îmi găseam mult mai mult timp să citesc. Mai exact, îmi făceam mai mult timp: mă trezeam, în fiecare dimineață, cu cel puțin o jumătate de oră mai devreme, ca să-mi umplu mintea cu povești. Era una dintre ocupațiile ... Citeşte mai departe »

Portret de dragoste: Cella Serghi şi Camil Petrescu

Momentele care par cele mai neînsemnate sunt cele care, de multe ori, ne schimbă cu totul cursul vieții. O sandală murdărită de nisip, o gafă nevinovată, într-o zi de vară, la un ștrand din București – „așa a început povestea”. E o expresie pe care Cella Serghi o repetă de două ori, în singurul interviu video care există cu ea, ... Citeşte mai departe »

Cella Serghi, despre rostul Întâlnirilor

Foto: wallpaperstock.net „În cursul vieții nu facem decât să ne descoperim pe noi înșine. Uneori prin proprie căutare, alteori prin întâlnire cu o altă ființă, pe care o așteptam și care ne e necesară. Rostul Întâlnirilor (cu majusculă) este imens. Întâlnirea cu o alta ființă, cu un eveniment, cu un fapt ne adâncește și ne arată, uneori, sensul adevărat al ... Citeşte mai departe »

Cella Serghi, despre ce îi leagă pe oameni

Foto: commons.wikimedia.org „Crezi că oamenii se pot uni, oare, numai prin pătura infinită a tuturor măsurilor și rațiunilor? Eu cred dimpotrivă. Ceea ce îi leagă este tocmai dezvăluirea totală a cugetului lor, fără preocupări de conveniențe, de ridicul și de atitudini. Atunci și atunci numai, când toate măștile și reținerile cad, când ființa se dezvăluie așa cum este, fără fard și ... Citeşte mai departe »