duminică , 9 mai 2021

Arhivă etichete: Charles Bukowski carti

Abonare RSS

Demascarea. „Hollywood”, de Charles Bukowski

Foto: toutlecine.com – Și ce-o să faci acum? m-a întrebat Sarah. – În legătură cu ce? – Vreau să zic, filmul s-a terminat chiar de tot. –  A, da. – Ce-o să faci? – Păi, mai sunt cursele de cai. – Pe lângă curse. – Păi, ce dracu’, o să scriu un roman despre scenariu și cum s-a făcut filmul. – Clar, cred că poți să faci ... Citeşte mai departe »

„Șuncă pe pâine” amară, de Charles Bukowski

Motto: „Pentru toți tații” Deopotrivă tristă și plină de umor, „Șuncă pe pâine” este povestea primilor ani de viață ai lui Charles Bukowski. Prin vocea fascinantului său alter-ego, Henry Chinaski, scriitorul american își amintește – ca pentru sine însuși, fără să-i pese nici de brutalitatea întâmplărilor, și cu atât mai puțin de cea a limbajului – adevărul despre anii copilăriei ... Citeşte mai departe »

Fragmentarium: „Femei”, de Charles Bukowski

Probabil că nu există cale de mijloc: Charles Bukowski te face ori să-l detești de la primul paragraf, pentru realismul brutal cu care se povestește, ori să-l adori, din exact același motiv. Eu am decis imediat că fac parte din cea de-a doua gașcă, a celor cărora nici limbajul abundent în cuvinte murdare nu li se pare vulgar (pentru că ... Citeşte mai departe »

Întoarcere în timp: Charles Bukowski și fiica lui, Marina Louise

O fotografie rară, cu scriitorul Charles Bukowski și fiica lui, Marina Louise. Marina s-a născut în 1964 și este singurul copil al lui Charles Bukowski, născut în urma relației pe care poetul american a avut-o cu Frances Smith. Artistul s-a stins din viață pe 9 martie 1994, la vârsta de 73 de ani, în San Pedro, California. Bukowski suferea de ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus