joi , 9 iulie 2020

Arhivă etichete: Charlie Chaplin

Abonare RSS

Cum a fost furat sicriul lui Charlie Chaplin. „Prețul gloriei”, film inspirat dintr-o poveste reală

foto Motto: “Pe Charlie Chaplin l-a înțeles toată lumea. Pe mine nu m-a înțeles nimeni.” Albert Einstein Preţul gloriei (La rançon de la gloire / The Price of Fame), comedia neagră în care doi pierde-vară îl răpesc pe Charlie Chaplin direct din cimitir, cu tot cu sicriu, va intra în cinematografe vineri, 11 decembrie. Regia este semnată de Xavier Beauvois ... Citeşte mai departe »

Furculița gigantică din Lacul Geneva

Foto: abc.net Aflată la doar o aruncătură de băț de statuia lui Charlie Chaplin, furculița din imagine a devenit o adevărată emblemă a orașului elvețian Vevey. Dar, deși localnicii și turiștii au apreciat încă de la început prezența ei inedită, păstrarea statuii în Lacul Geneva n-a fost lucru ușor. Furculița este o construcție de mare înălțime, la propriu: realizată din ... Citeşte mai departe »

O carte ca un film: „Yesterday, Today, Tomorrow: My Life”, de Sophia Loren

Foto: Sophia Loren, în 2007, când a pozat pentru calendarul Pirelli. Sursă: tuningpp.com E aprilie 1962 și sunt la Roma, acasă la Sophia Loren și Carlo Ponti, în apartamentul lor din Piazza d’Aracoeli. E seara premiilor Oscar, iar actrița este nominalizată pentru rolul ei din Two Women. Dar a decis să nu meargă la ceremonie. „Dacă aș fi pierdut, aș fi ... Citeşte mai departe »

„Integrala Chaplin”: 125 de ani de la naşterea lui Charlie

Din această sâmbătă, TVR 2 dă startul unui ciclu special de omagiere a unei duble aniversări legate de cel care a devenit cel mai popular actor din istoria cinematografiei universale. Sub titlul: Chaplin, un secol de celebritate – telespectatorii TVR 2 se alătură publicului din întreaga lume care sărbătoreşte, în 2014, 100 de ani de existenţă a celebrului personaj Charlot ... Citeşte mai departe »

Ultima fotografie a lui Charlie Chaplin

Un instantaneu valoros, care ne aduce puțin mai aproape de istoria personală a unui artist măreț. Vevey, Elveția, 1977. Este ultima fotografie în care apare Charlie Chaplin, aflat deja într-o stare de sănătate precară și petrecându-și timpul în jurul proprietății sale din Elveția. Cadrul a fost surprins de Daniel Angeli, supranumit „părintele paparazzilor”, și publicat de revista Vanity Fair. Charlie ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus