joi , 30 noiembrie 2023

Arhivă etichete: Cuba

Abonare RSS

Fidel Castro a murit, la 90 de ani

foto Fidel Castro a murit, sâmbătă dimineața, la vârsta de 90 de ani. Cel care a anunțat decesul liderului cubanez a fost fratele și succesorul său la președinția Cubei, Raul Castro, informează presa internațională. Castro a murit vineri, la ora 22.29 (sâmbătă, 5.29, ora României), iar la dorința sa, trupul îi va fi incinerat, a mai spus Raul Castro. Un ... Citeşte mai departe »

Bienvenidos a Havana South!

Nu mai mâncasem niciodată mâncare cubaneză și n-aveam nici cea mai mică idee despre cum ar putea să fie. Am aflat la restaurantul Havana South: de-li-ciu! Unul dintre lucrurile care-mi plac în mod deosebit în Atlanta e diversitatea restaurantelor. Când vrei să mergi să mănânci în oraș, poți găsi locuri cu aproape orice specific internațional. Așa am ajuns să încerc ... Citeşte mai departe »

Ernest Hemingway: „Odată ce scrisul a devenit viciul tău major, numai moartea îi poate pune capăt”

Să fii jurnalist, în anii ’50, la The Paris Review, însemna să fii un tip tare norocos. Cei care au avut acest destin s-au bucurat de șansa de a-i intervieva pe unii dintre cei mai valoroși artiști ai epocii, oameni care au lăsat amprente de neșters în cultura universală. George Plimpton – jurnalist, scriitor, actor și unul dintre fondatorii prestigioasei ... Citeşte mai departe »