miercuri , 29 noiembrie 2023

Arhivă etichete: dans

Abonare RSS

„Carmina Burana”, cu Ballet Flamenco de Madrid, la Sala Palatului

Ballet Flamenco de Madrid, una dintre cele mai prestigioase trupe de flamenco din lume, va demonstra pe viu spectatorilor că flamenco este o artă, este viața în sine, un univers de pasiune, un dans al senzualității, seducției, suferinței și al bucuriei. Sub conducerea directorului artistic Luciano Ruiz, peste 30 de artiști de notorietate internațională, muzicieni și dansatori, vor putea fi ... Citeşte mai departe »

Special LaRevista.ro: imagini extraordinare din lumea dansului

Dacă aș putea s-o iau de la capăt, ce profesie aș alege? Cred că toți ne-am pus măcar o dată întrebarea asta și ne-am dat frâu liber la visat. Aș fi vrut să fiu chirurg, medic veterinar, criminalist și sportivă. Toate la un loc, dacă s-ar fi putut! Asta fără să iau în calcul datele care m-ar fi recomandat, sau ... Citeşte mai departe »

Momo Sanno: „Poţi să spui un milion de poveşti prin dans”

Există oameni pentru care zilele trec aşa cum au venit, fără influenţe sufleteşti memorabile, revelatorii, şi oameni care ştiu să coloreze frumos, cu pasiune, pentru ei înşişi şi pentru cei din jur, fiecare clipă pe care o traversează. Momo Sanno (pe care poate-l ştiţi de la „Românii au talent“, unde a dat viață și ritm, împreună cu o trupă de ... Citeşte mai departe »

Un câmp de inimi

foto Motto: And although my eyes were open, They might just as well have been closed. Annie Lennox, Whiter Shade Of Pale Am avut un vis în care ningea des, cu fulgi mari, ca nişte stele rotunjoare şi albe, peste un câmp. Şi fiecare fulg adăpostea câte o inimă roşie. Şi atât a nins, până ce câmpul s-a albit de tot, ... Citeşte mai departe »

Coregraful Mihai Babuşka: „Baiadera este unul dintre cele mai frumoase și dificile balete clasice”

Operă a coregrafului Marius Petipa, „Baiadera” este o poveste istorică impresionantă, care se leagă de parcursul artistic al celebrului balerin Rudolf Nureyev. Acesta a debutat în rolul personajului principal masculin Solor, la Paris, în 1961, şi, ulterior, a produs acest spectacol pe scena de la Palais Garnier, în 1992, cu puţin timp înainte de a muri. Ultima reprezentaţie din stagiune ... Citeşte mai departe »

Un tango cu Al Pacino

Dacă i-ar trece cuiva prin cap să facă un top al celor mai memorabile secvențe de film cu Al Pacino, cu siguranță că scena tangoului din „Parfum de femeie” ar ocupa unul dintre primele locuri. Momentul nu ar fi fost însă atât de reușit fără prezența actriței Gabriella Anwar, care răspunde cu grație și fragilitate replicilor și pașilor de dans ... Citeşte mai departe »

„Nopți albe” și dans, cu Mikhail Baryshnikov și Helen Mirren

O scenă magnifică, în care Mikhail Baryshnikov pare să-și fi propus să redefinească pasiunea în proprii săi termeni și emoții. Un balerin extraordinar. Și o actriță pe măsura partenerului său de filmare: o Helen Mirren mai tânără și la fel de expresivă ca întotdeauna. Secvența este desprinsă din filmul „Nopți albe/White Nights”, lansat în 1985. Citeşte mai departe »

Katherine Jackson: Michael mi-a spus că nu voia să mai danseze Moonwalk la 50 de ani

Katherine Jackson a declarat că a fost surprinsă că fiul ei, Michael, a acceptat să susțină turneul „This Is It”, întrucât „regele pop” glumea deseori despre faptul că va ajunge un artist bătrân și spunea că nu își dorește ca, la vârsta de 50 de ani, să mai facă reprezentații cu celebrul său stil de dans, Moonwalk. În declarația pe ... Citeşte mai departe »

Alexandra Nechita și Dragoș Mihalcea, despre succes și fericire: „Dacă poţi visa cu ochii deschişi, atunci eşti un artist”

Continuăm seria interviurilor cu personalităţile din campania „Români pentru o lume” cu pictoriţa Alexandra Nechita şi prim balerinul Dragoş Mihalcea. Aflăm, aşadar, că fericirea este cea mai rară dintre emoţii, apogeul carierei noastre este ACUM, iar goana după mai mare, mai mult şi mai bine a dat lumea peste cap. O lecţie de viaţă, în câteva rânduri. Cele de mai ... Citeşte mai departe »

Gheorghe Iancu: „Tot ce este imaginaţie şi vis face parte din fiinţa mea”

Mii de spectacole. Sute de interpretări memorabile. Zeci de puneri în scenă. Toate acestea prin „Lacul lebedelor”, izvorul fascinaţiei coregrafului Gheorghe Iancu. Lumea de vis a lebedelor albe se dezvăluie la Opera Naţională Bucureşti în 21, 23, 26, 29 iunie (ora 19.00). În Lacul lebedelor, spectacol în regia şi adaptarea dumneavoastră coregrafică, există constant o întrepătrundere între realitate şi vis, ... Citeşte mai departe »