foto Hei, mă bucur să vă scriu din nou, azi într-o stare mai bună. Dar am avut o săptămână foarte grea. Multă muncă (din păcate, nu pentru revistă), stres, somn puțin și haotic, și o stare de descurajare care îmi dă târcoale, din când în când, de ani. E un efort imens să poți privi în sus și să vezi ... Citeşte mai departe »
Arhivă etichete: depresie
Abonare RSSSpecial LaRevista.ro: nouă lucruri care mă binedispun
foto Încep cu ce mă enervează cel mai mult la mine, în perioada asta: că nu reușesc nicicum să mă mențin într-o stare de echilibru – am ori zile foarte bune, când sunt plină de energie și am convingerea că o să reușesc tot ce-mi propun, ori zile în care nu sunt bună de nimic, mi se pare că totul ... Citeşte mai departe »
Ce-mi doresc cel mai mult
„Ce-ți dorești cel mai mult?” E o întrebare pe care o adresez frecvent în interviuri, dar eu niciodată n-am răspuns serios la ea, nu mi-am dat niciodată timp și răbdare să-mi verbalizez cea mai mare dorință, s-o pun pe hârtie, ca să-i dau o formă mai concretă, mai palpabilă. Până de curând, când mi-am dat seama care e sursa celei ... Citeşte mai departe »
Studiu: cu cât petreci mai mult timp în social media, cu atât devii mai deprimat
foto Cu cât petrec mai mult timp în social media, cu atât oamenii – în special adulții tineri – devin mai deprimați, arată un nou studiu. La această analiză au participat 1.787 de adulți cu vârste cuprinse între 19 și 32 de ani, iar dintre aceștia, cei care petreceau mai mult timp în rețelele de socializare erau de 2,7 ori ... Citeşte mai departe »
Cum putem preveni reapariţia depresiei: plan de atac al recidivei
Foto: www.iran-daily.com Recuperarea în urma unei depresii este un proces îndelungat şi dificil. Din nefericire, aproximativ 50% dintre oamenii care au trecut printr-un episod depresiv major vor recidiva, iar şansele cresc dacă au avut mai mult de un astfel de episod (conform American Psychiatric Association, 2000). Riscul de a interveni o recidivă variază în funcţie de severitatea simptomelor şi a istoricului ... Citeşte mai departe »
Bolile cardiovasculare asociate cu depresia cresc de două ori riscul producerii unui infarct
La nivel mondial, depresia constituie o problemă majoră de sănătate, fiind prezentă la aproximativ 20% dintre pacienţii cu boli cardiace. Organizaţia Mondială a Sănătății (OMS) preconizează că până în anul 2020 depresia va fi a doua cauză de mortalitate și dizabilitate în lume, primul loc fiind ocupat de bolile cardiovasculare care provoacă decesul a 17 milioane de oameni anual. Persoanele ... Citeşte mai departe »
„N-o să fie mereu așa”. Despre „Demonul amiezii”, de Andrew Solomon
Când sunt în dispoziţie bună, unii se iubesc pe ei înşişi, unii îi iubesc pe alţii, unii iubesc munca, iar unii îl iubesc pe Dumnezeu: oricare dintre aceste obiecte ale pasiunii poate furniza acel sens vital al scopului, care este opusul depresiei. Iubirea uită din când în când de noi, iar noi uităm de iubire. Aflând că am fost la ... Citeşte mai departe »
Depresia de vară: cum o recunoaștem și ce ne ajută să o combatem
Vara este anotimpul vacanțelor şi al zilelor însorite petrecute alături de cei dragi, însă ce ne facem atunci când starea de spirit ne împiedică să ne bucurăm de toate acestea şi în schimb suntem copleşiţi de tristeţe, iritabilitate sau oboseală excesivă? Medicii specialişti au demonstrat că aceste stări, atât de similare cu melancolia de toamnă, se manifestă şi în perioada ... Citeşte mai departe »
Dr.Cristina Iordache: „Pacienții noștri au o dublă stigmă, a bolii și a societății, care-i marginalizează”
Este medic primar psihiatru, doctor în științe medicale înzestrat cu talent recunoscut. Însă, dincolo de titulatura sa, Cristina Iordache este un om cu dragoste autentică pentru oameni. Într-un interviu profund și onest, doctorița ne vorbește despre marea ei pasiune, psihiatria, răspunzând la întrebări care ne frământă, probabil, pe fiecare dintre noi. De câţi ani practicaţi medicina? A fost întotdeauna ... Citeşte mai departe »
Efectele negative ale Facebook: depresie, invidie, însingurare și lene
Depresie, invidie, însingurare, lene, amânare. Tot mai multe studii dezvăluie efectele negative pe care rețeaua socială Facebook le are asupra vieții utilizatorilor săi. De exemplu, un studiu realizat la Universitatea Gothenburg din Suedia arată că primul lucru pe care îl fac 70 % dintre persoanele care au un cont pe Facebook, atunci când deschid calculatorul, este să se conecteze la ... Citeşte mai departe »