joi , 30 noiembrie 2023

Arhivă etichete: desert

Abonare RSS

Biscuiți cu unt pentru zile cu zâmbet

Pentru sărbători sau pentru zilele obișnuite pe care vrem să le facem mai plăcute, sunt cel mai bun și ușor de realizat desert! Biscuiți cu unt, copți după o veche rețetă săsească, originară din Transilvania. De ce aveți nevoie? 500 de grame de făină 150 de grame de zahăr Două ouă 250 de grame de unt Un plic de praf ... Citeşte mai departe »

Ciocolată de casă cu stafide

Poate cineva să-i reziste? Probabil că nici Naomi Campbell, în timpul dietei sale draconice cu sucuri din plante, n-ar spune nu unei bucăți de ciocolată de casă. Am încercat mai multe rețete, însă preferata noastră rămâne cea de mai jos. Ingrediente: O cană cu apă 400 de grame de zahăr O jumătate de pachet de unt 250 de grame de ... Citeşte mai departe »

Desert vegan: „Danielle”, reinterpretarea postmodernă a cremei de lămâie

Ce iubesc cel mai mult şi mai mult copiii ca desert? Biscuiți, ciocolată,tort, prăjituri? Toate la un loc, cu siguranță, cu condiția ca ele să aibă ca numitor comun – crema. De ciocolată, de vanilie, de fructe, nu contează, cremă să fie. Cred că nu sunt singura mamă care găseşte în farfurie resturi de biscuiți după ce a fost linsă ... Citeşte mai departe »

Brioșe cu morcovi şi nucă

Cine nu a auzit şi nu a gustat măcar o dată dintr-o brioșă? Parcă dimineţile devin mai frumoase, ieşirile cu prietenii, la terasă, au mai mult farmec, pacheţelul de şcoală e mai atractiv, iar micuţa bârfă cu vecina, la o telenovelă, mai captivantă, graţie acestor mini-prăjituri pufoase. Ce sa mai spunem de o masă festivă în familie, de un cadou ... Citeşte mai departe »

Banana Bread: ce desert delicios poți face cu patru banane „trecute”

Cu siguranță, de multe ori când ați intrat într-un aprozar sau într-un supermarket, ați văzut ciorchine sau lăzi întregi cu banane lovite, mai moi, închise la culoare, pe care instinctiv, majoritatea oamenilor le ocolesc. Ele sunt aşezate separat de cele frumoase, tari, verzi, încă necoapte şi cu un preț care te face să deschizi ochii mai bine. Acesta este calculul ... Citeşte mai departe »