joi , 3 decembrie 2020

Arhivă etichete: dor de casa

Abonare RSS

Un an de când nu am văzut-o pe mama

foto Dacă mi-ar fi zis cineva, acum vreun an-doi, că o să plâng șiroaie de lacrimi ascultând melodia asta, m-aș fi prăpădit de râs! Mi-a apărut azi în newsfeed, postată de o prietenă de pe Facebook, și am dat play că eram curioasă s-o aud pe Delia cântând. Am urmărit-o până la capăt și am cedat pe la jumătate, când ... Citeşte mai departe »

De ce mi-e dor

de diminețile târzii de la Vulcan, în bucătărie, la cafea, cu Harry. El se lăsa de cafea și de țigări o dată la trei zile – „Nu-mi prind bine deloc!” -, dar a patra zi făcea echipă cu mine, din nou… de poveștile interminabile cu Ștefi – un fel de extra-ego al meu, doar mai frumos și mai plin de ... Citeşte mai departe »

Dor de pisici

N-am pisici aici, e doar un motan negru și foarte șmecher care își face rondul prin preajma casei, în fiecare zi – îl vad mereu de la geam sau de pe verandă, dar mă ignoră. N-am reușit să mă împrietenesc cu el, pare că e plecat cu treabă mereu și n-are timp să se oprească. În rest, nici urmă de ... Citeşte mai departe »

Portocale și ciocolată

foto Sunt la aproape nouă mii de kilometri distanță de locul în care m-am născut, iar în America – sau cel puțin în Georgia – nu există obiceiul ghetelor lustruite și umplute de Moș Nicolae în noaptea de 6 decembrie. Pe mine asta nu mă face decât să mă simt și mai departe de casă (în ultimele zile mi-a fost ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus