marți , 22 iunie 2021

Arhivă etichete: Fata cu cercel de perla

Abonare RSS

Primele rânduri: noua carte a lui Tracy Chevalier

There. Just wrote first lines of new book. The ice is broken. #atlast A post shared by @tracychevalierwriter on Feb 23, 2017 at 3:48am PST Scriitoarea Tracy Chevalier, cunoscută mai ales pentru romanul ei „Fata cu cercel de perlă”, a postat pe contul său de Instagram o fotografie care dezvăluie primele rânduri dintr-o carte pe care tocmai a început s-o ... Citeşte mai departe »

EXCLUSIV. Tracy Chevalier: „Să fii sărac înseamnă să nu poți fi generos cu alții”

foto Scriitoarea TRACY CHEVALIER, autoarea „Fetei cu cercel de perlă” și a altor șase romane remarcabile, vorbește despre literatură, politică, Vermeer și extravaganțele ei, într-un interviu-portret exclusiv pentru LaRevista.ro. Cum vă începeți ziua? Cafea și muesli. Care credeți că e cel mai mare mit despre scriitori? Acela că bem, cu toții, foarte mult. Vezi tu, Hemingway a zis: „Scrie beat, ... Citeşte mai departe »

„Vogue: Like A Painting”. Fotografii inspirate din opere de artă

O nouă expoziție, deschisă la Muzeul Thyssen din Madrid și intitulată „Vogue: Like A Painting”, cuprinde o serie de fotografii inspirate din picturi celebre. Portretul de mai sus, semnat de Erwin Olaf și publicat în ediția olandeză din iunie 2013 a revistei Vogue, recreează faimoasa pictură a lui Johannes Vermeer „Fata cu cercel de perlă”, din 1665. Expoziția își propune ... Citeşte mai departe »

EXCLUSIV. Tracy Chevalier: „Am rămas acea fată ciudată, care se simte puțin în contratimp cu societatea”

Își scrie cărțile cu migala și răbdarea unui bijutier. Inventează oameni și povești fascinante, pe care le împletește cu evenimente istorice reale, în broderii literare ce rămân pentru totdeauna în mintea cititorilor săi. La scurtă vreme după apariția în România a celui mai nou roman al său, Ultima fugară, celebra scriitoare Tracy Chevalier ne-a acordat un interviu exclusiv, în care ... Citeşte mai departe »

Quakeri, quilturi, pasiune și dramă în „Ultima fugară”, de Tracy Chevalier

Cea mai nouă carte a lui Tracy Chevalier. O călătorie în America anilor 1850, prin care descoperim manierele vremii, oamenii, credințele și convențiile sociale rigide ce le dictau traiul și felul în care se iubeau. Fie că și-a imaginat cum s-a născut celebra „Fată cu cercel de perlă” a lui Vermeer, fie că a construit o poveste în jurul fosilelor ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus