joi , 16 iulie 2020

Arhivă etichete: film

Abonare RSS

Centenarul Ingmar Bergman, la TIFF

La 100 de ani de la nașterea lui Ingmar Bergman (1918-2007), Festivalul Internațional de Film Transilvania organizează, cu sprijinul Ambasadei Suediei în România, o amplă retrospectivă dedicată legendarului regizor și scenarist suedez. O selecție de șapte filme din cariera sa, proaspăt restaurate digital, și o expoziție multimedia despre influența lui în modă și artă vor fi prezentate pentru prima dată ... Citeşte mai departe »

Filme de la TIFF si teatru interactiv, la AWAKE Festival

Doar o lună a mai rămas până la prima ediţie AWAKE, festival de muzică şi arte care promite o adevărată desfătare artistică şi culturală, într-unul dintre cele mai frumoase parcuri din zona Ardealului: domeniul castelului Teleki din Gornești. Deşi muzica rămâne personajul principal al festivalului, filmele şi teatrul nu vor lipsi nici ele din programul evenimentului. O selecţie specială de ... Citeşte mai departe »

Roger Moore a murit

Actorul Roger Moore, celebru mai ales pentru rolul său din seria „James Bond”, a murit, în Elveția, la vârsta de 89 de ani, din cauza unei forme agresive de cancer, a anunțat familia artistului. „Cu grea inimă, trebuie să vă împărtăşim vestea că tatăl nostru, Sir Roger Moore, a murit astăzi, după o luptă scurtă, dar curajoasă cu cancerul. Suntem ... Citeşte mai departe »

Șase lucruri interesante din culisele filmului „Gardienii Galaxiei Vol. 2”

Din 5 mai, salvăm galaxia a doua oară, alături de cea mai simpatică şi improbabilă gaşcă de super-eroi: „Gardienii Galaxiei Vol. 2”. Până atunci, citiţi șase lucruri cool despre cea mai nouă producţie Marvel. Regizorul James Gunn a dorit ca aspectul filmului să amintească de romanele pulp din anii ’50-’60. Astfel, el s-a inspirat din arta vintage Wally Wood şi ... Citeşte mai departe »

,,Obsesia trecutului”: thriller psihologic cu Katherine Heigl şi Rosario Dawson

Cu o distribuţie care le aduce în rolurile principale pe Rosario Dawson (filmele „Sin City”) şi Katherine Heigl („27 de rochii”, „Un pic însărcinată”), primul film regizat de producătoarea veterană Denise De Novi („A naibii dragoste”, „Focus”), „Obsesia trecutului” este un thriller psihologic care, din 28 aprilie, va avea premiera pe marile ecrane din România. Heigl este Tessa Connover, o ... Citeşte mai departe »

Aventura ,,Kong: Insula Craniilor”, de acum în cinema

Producătorii peliculei „Godzilla” regândesc originile unuia dintre cei mai puternici monștri mitici în „Kong: Insula Craniilor”, din 10 martie, odată cu premiera pe marile ecrane din toată ţara a filmului marca Warner Bros. Pictures, Legendary Pictures și Tencent Pictures. O aventură originală și palpitantă regizată de Jordan Vogt-Roberts („Regii verii”), filmul ne spune povestea unei echipe diverse formată din oameni ... Citeşte mai departe »

„Drumul regilor – Transalpina”, de Dumitru Budrala, va fi lansat în septembrie – PREVIEW

„Drumul regilor – Transalpina”, cel mai recent film sub semnătura regizorului Dumitru Budrala, este o incursiune intimă și fascinantă în istoria neștiută a celui mai pitoresc drum din Europa, Transalpina. Cadrele panoramice filmate din aer și vocea regizorului care dă viață poveștilor, miturilor și legendelor locului prea puțin cunoscute dincolo de granițele acestui splendid tărâm, invită spectatorul într-o incursiune în ... Citeşte mai departe »

Premieră: „Toate drumurile duc la Roma”, cu Sarah Jessica Parker și Claudia Cardinale

Dacă vă e dor de Sarah Jessica Parker și de legendara Claudia Cardinale, aflați că le puteți revedea pe cele două actrițe într-un nou film, ce va avea premiera pe 29 aprilie. „Toate drumurile duc la Roma” este o comedie romantică ce se anunță amuzantă și înduioșătoare, așa cum îi stă bine unei astfel de producții. Pelicula reprezintă și revenirea ... Citeşte mai departe »

Elena Gheorghe, personaj de desen animat

Cântăreaţa Elena Gheorghe face primul pas în lumea cinematografiei împrumutându-i vocea sa micuţei Gerda, personajul principal din animaţia ,,Crăiasa Zăpezii“, care va avea premiera în cinematografele româneşti pe 13 noiembrie. ,,Am un băiețel care în decembrie împlineşte patru ani. El este foarte entuziasmat când vine vorba despre cinematograf şi desene animate, de aceea s-a bucurat enorm când a aflat că ... Citeşte mai departe »

Răzvan şi Dani debutează împreună în cinema, în animaţia „Mune: Gardianul Lunii”

Nedespărţiţi încă de la începutul carierei lor în televiziune, prezentatorii emisiunii matinale de la Antena 1, Răzvan Simion şi Dani Oţil, fac echipă pentru prima dată pe marile ecrane şi dublează doi diavoli extrem de haioşi în animaţia „Mune: Gardianul Lunii”. Filmul are premiera în cinematografe pe 11 septembrie. „Deşi am mai făcut dublaje de filme animate, este prima oară ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus