marți , 5 decembrie 2023

Arhivă etichete: fotografie

Abonare RSS

Cătălin Caciuc: „O fotografie ar trebui să aibă poveste, moment și subiect”

Pe Cătălin Caciuc am avut norocul să-l descopăr de curând, când am dat peste o fotografie cu satul meu, Vulcan, din județul Brașov, văzut de sus, prin lentila plină de candoare a acestui artist până atunci neștiut. I-am descoperit apoi alte imagini extraordinare, cu subiecte pe placul meu – mai ales natură și animale – surprinse în lumini și cadre ... Citeşte mai departe »

Edward Aninaru: „Norocul trebuie ajutat, lucrurile nu vin de la sine”

Pe Edward Aninaru presa l-a denumit mai întâi „fotograful Innei”, iar mai apoi, când cariera lui a luat avânt în România, jurnaliștii au început să-l numească „fotograful vedetelor”. Un alint de care nu se dezice, ci dimpotrivă, l-a consolidat prin contracte la care colegi de-ai săi de breaslă încă aspiră. Edward, care trăiește de câțiva ani în Los Angeles, a ... Citeşte mai departe »

Lumină, poveste și o taină: ce înseamnă o fotografie bună

foto: Gregory Colbert Arătați-mi o fotografie bună și m-ați cucerit! Dacă e ceva ce-mi place la nebunie în lumea asta virtuală în care ne învârtim cu toții, e faptul că e atât de vizuală. Pot sta ore întregi pe net uitându-mă la fotografii, iar pe Pinterest am făcut cont revistei, de curând, mai ales ca să am acces la toate ... Citeşte mai departe »

Expoziție de fotografie, la MNAR: „O poetică a privirii”, de Gustave Marissiaux

Muzeul Naţional de Artă al României vă invită să participaţi sâmbătă, 24 octombrie, de la ora 12.00, la o vizită cu ghidaj gratuit în expoziţia GUSTAVE MARISSIAUX. O poetică a privirii, deschisă în Sălile Kretzulescu ale MNAR (intrarea vizavi de Biserica Kretzulescu). Prezentarea durează o oră şi este susţinută de Elena Ciocoiu, specialist în istoria artei.     Se plăteşte ... Citeşte mai departe »

Expoziție inedită, de Eric Baudelaire, la Spațiu Intact

Vernisaj: miercuri, 14 octombrie 2015, de la ora 18.00 Expoziție deschisă între: 14 Oct – 13 Nov 2015 Program de vizionare: de luni până vineri, între orele 16.00-19.00 Spațiu Intact: str. Henri Barbusse, 59-61, Cluj, 400616, Romania Artist francez născut în 1973, Eric Baudelaire explorează posibilitățile narative ale documentarului și propune o reflecție asupra manipulării realității care creează o ambiguitate fascinantă. Anabaza ... Citeşte mai departe »

„Luna Florilor” : expoziție de pictură și fotografie

La puntea de trecere dintre primăvară și vară, expoziția organizată de Galeria de Artă Elite Prof Art în această perioadă se intitulează sugestiv Luna Florilor.  Florile constituie teme inepuizabile pentru artiștii vizuali. Aceste „manifestări ale naturii” sunt pline de lumină și culoare, iar bucuria pe care o aduc este un rest al bucuriei edenice, stare ce ne-a rămas ca moștenire din ... Citeşte mai departe »

Zbor

Pentru o viață mai frumoasă, priviți îndelung această fotografie. Sursa: tumblr.com Citeşte mai departe »

O poză

  … care ne-a plăcut foarte mult. Sursă: tumblr.com Citeşte mai departe »

Adrian Mustață: „Fotograful nu surprinde o imagine, o produce”

Adrian Mustață nu este, încă, un fotograf celebru. Nici măcar nu profesează ca fotograf, ci are o meserie cu mult mai rigidă decât ți-ai putea închipui atunci când îi admiri fotografiile. Ferestre spre alte lumi, în fața cărora te oprești – pentru că nu poți altfel -, și viața ți se pare dintr-o dată mai frumoasă, văzută prin lentila care ... Citeşte mai departe »

O poză din ‘75

Foto: tumblr.com David Bowie, Art Garfunkel, Paul Simon, Yoko Ono, John Lennon și Roberta Flack. Fotografiați într-un moment de grație, la New York, în 1975, de către Bob Gruen. Câte s-au schimbat de-atunci…? Câte au rămas la fel? Citeşte mai departe »