miercuri , 29 noiembrie 2023

Arhivă etichete: fotografii frumoase

Abonare RSS

Apus de soare în Transilvania

Câteva fotografii (fără editări) pe care le-am făcut cu mulți ani în urmă, la mine acasă, în Transilvania. Eram la plimbare prin pădure, în satul meu, Vulcan, din județul Brașov, la apus. Cum arată aceste locuri iarna, vedeți aici. Citeşte mai departe »

Mircea Goia: În SUA, dacă dai greş, nu se uită nimeni strâmb la tine

Nu e cântăreţ, nu e actor şi nu e – încă – regizor, deşi şi-ar dori să ajungă unul. Mircea Goia e un român din Valea Jiului care a reuşit în SUA făcând totul cu pasiune și devenind, astfel, vedeta propriului destin. Munceşte în domenii diverse, creative (IT, producţie cinematografică, marketing), face fotografii care-ţi taie respiraţia şi, pe lângă toate ... Citeşte mai departe »

Lumină, poveste și o taină: ce înseamnă o fotografie bună

foto: Gregory Colbert Arătați-mi o fotografie bună și m-ați cucerit! Dacă e ceva ce-mi place la nebunie în lumea asta virtuală în care ne învârtim cu toții, e faptul că e atât de vizuală. Pot sta ore întregi pe net uitându-mă la fotografii, iar pe Pinterest am făcut cont revistei, de curând, mai ales ca să am acces la toate ... Citeşte mai departe »

„Prin Bucureștiul meu”: fotografii de Dana Ștefănescu

Dacă ar fi o persoană, Bucureștiul s-ar simți măgulit și iubit, privindu-se prin ochii unui om care știe să-l vadă atât de frumos. Dana Ștefănescu nu e fotograf cu diplomă, dar imaginile surprinse de ea rămân multă vreme în memoria celor care se întâlnesc cu ele. Și sunt tot mai numeroși, de-o vreme încoace, de când Dana se plimbă „prin ... Citeşte mai departe »

O fotografie: Africa

Imaginea de mai sus a fost surprinsă de Levison Wood, fotograf și explorator, care anul trecut a dus până la capăt o expediție de-a lungul Nilului, imortalizând cu aparatul său foto cele mai frumoase ipostaze ale Africii. Călătoria sa a durat patru luni și a fost subiectul unui documentar intitulat „Walking the Nile” și al mai multor expoziții. Levison Wood ... Citeşte mai departe »

Despre frunze

„Eu sunt o frunză. Parcă tu nu ştii ce este aceea o frunză? Tu cunoşti frunzele copacilor şi prin aceasta le şi stăpâneşti. Însuşi timpul cunoaşte frunzele copacilor şi le stăpâneşte. Când timpul, dinafara frunzelor, se face toamnă, ucide frunzele. Când timpul se face primăvară, le reînvie. Dar timpul el însuşi ar trebui să fie o frunză ca să elucideze ... Citeşte mai departe »

Frumusețe la orizont: 20 de fotografii din orașe pline de farmec

Baltimore, SUA Orice loc din lumea asta are un strop de farmec, dar sunt unele de care ne îndrăgostim mai ușor, fie pentru că și-au păstrat natura ca pe bunul cel mai de preț, sau pentru că arhitectura clădirilor pare concepută de mintea unor artiști creativi. Dintre toate orașele lumii, am ales 20 și am căutat cele mai frumoase fotografii ... Citeşte mai departe »

Lasă-mă în lanul de grâu

Foto: Corina Stoica/www.larevista.ro/Bavaria 2015 Du-mă în lanul de grâu şi lasă-mă să mă aşez cuminte într-un cuib de iarbă uscată. Lasă-mă să-mi întind braţele cât sunt de lungi şi s-ating cu palmele pământul. Lasă-mă să-mi răsfir părul, şi spicele să-mi aurească fiecare şuviţă, fiecare gând. Lasă-mă să mă prefac că adorm, ca un Gulliver din tărâmuri închipuite, iar după ce ... Citeşte mai departe »

„Daily Overview”: peisaje terestre uimitoare, fotografiate din spațiu

O serie de fotografii realizate prin satelit, intitulată „Daily Overview”, înfățișează lumea creată de om așa cum este văzută de astronauți. Artistul Benjamin Grant se folosește de Google Earth pentru a găsi cele mai impresionante imagini ale civilizației umane. Aeroportul Southern California Logistics din Victorville, California Titlul colecției de fotografii – „Daily Overview” – este inspirat de ceea ce se ... Citeşte mai departe »

Cer de Bavaria

Cerul începe din creștetul spicelor De parcă fiecare dintre ele-ar purta Pe cap un vas mare umplut cu cer fierbinte, Și vântul, mișcându-le fruntea, Vinul cerului l-ar clătina. Cerul începe din creștetul spicelor, Și atunci când sub secerătoare Spicele se vor frânge cu duioșie, căzând, Va părea doar că se-apleacă atente să pună Vasul cu cer pe pământ.  ~ Ana ... Citeşte mai departe »