vineri , 3 februarie 2023

Arhivă etichete: Franta

Abonare RSS

La Villette au Jardin: cuib romantic în Normandia

foto Mai rar de găsit un cuib atât de romantic și de intim ca acesta: La Villette du Jardin, o odaie la țară, într-o casă liniștită, înconjurată de o grădină fermecătoare, în Normandia. Proprietate a unui pictor și a soției sale, peisagistă de profesie, casa construită în secolul al 18-lea se află la marginea unui cătun numit La Villette și ... Citeşte mai departe »

L’art de vivre la Paris: mic ghid de călătorie în orașul hedonismului

Francezii au inventat arta de a trăi, iar capitala lor continuă să reprezinte emblema sofisticării și a romantismului. Dacă Louvre este cel mai vizitat muzeu al lumii, iar Turnul Eiffel este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice, ceea ce atrage în fiecare an o mulțime de turiști la Paris este tocmai acel art de vivre, imposibil de recreat în ... Citeşte mai departe »

Halle Berry și Olivier Martinez s-au căsătorit la un castel din Franța

Actorii Halle Berry și Olivier Martinez s-au căsătorit, sâmbătă, în cadrul unei ceremonii discrete care a avut loc la un castel din Franța. Cele două staruri au spus „da” la Chateau des Condé din comuna Vallery, în Bourgogne, sâmbătă. La eveniment au participat în jur de 60 de invitați, printre care s-au aflat și mama lui Olivier, Rosemarie, și fratele ... Citeşte mai departe »

Saint Paul de Vence, popas de vis pentru orice turist

Unul dintre cele mai vechi orașe de pe Riviera Franceză, Saint Paul de Vence este o așezare pitorească ce atrage astăzi turiști din lumea întreagă. Saint Paul, cum îi spun pe scurt cunoscătorii, se află în sudul Franței, acolo unde toți visătorii își doresc să se retragă, la un moment dat, și să trăiască la belle vie française. Celebru pentru ... Citeşte mai departe »

Ana Maria Brânză a câştigat Cupa Mondială la spadă, în Franţa

Ana Maria Brânză a câştigat finala etapei de Cupă Mondială la spadă, care a avut loc recent, la Saint Maur, în Franţa. Românca a învins-o în ultimul act pe unguroaica Emese Szasz, cu scorul de 11-6. În meciurile dinaintea duelului cu Szasz, Brânză trecuse rând pe rând de Lis Futsch-Luxemburg, scor 15-7, Li Sheng-China, scor 11-6, Marzim Maori-Italia, scor 13-5, ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus