marți , 21 ianuarie 2020

Arhivă etichete: Gabriel Garcia Marquez

Abonare RSS

Cele mai bune 50 de cărți pe care le-am citit

foto Să vă spun cum m-am gândit: „Trimit în newsletter cele mai bune cărți pe care le-am citit vreodată, de când știu să citesc!”. Bun. Și m-am apucat să fac o listă, înșirând toate titlurile de cărți care mi-au plăcut foarte mult, inclusiv „Ce ne povestesc Milena și Crina”, de Ioana Postelnicu – o carte pe care am citit-o, în ... Citeşte mai departe »

Gabriel Garcia Márquez: despre literatură

foto Probabil cel mai fermecător tâmplar al cuvintelor, regele realismului magic, Gabriel Garcia Márquez, într-o frântură de gând ce rămâne peste timp. „În cele din urmă, literatura nu este altceva decât tâmplărie. În amândouă lucrăm cu realitatea, un material la fel de tare ca şi lemnul.” *** Citiți și „Gabriel Garcia Márquez: Oricine poate să scrie, atâta vreme cât este crezut” Citeşte mai departe »

Un gând: Gabriel García Márquez

foto Citeşte mai departe »

In memoriam Gabriel García Márquez: „Suntem cu toții din Macondo”

O serie de personalități – artiști și oameni politici – au reacționat la moartea lui Gabriel García Márquez, care s-a stins din viață, joi, la vârsta de 87 de ani. Dintre toate mesajele transmise publicului, probabil că cel mai impresionant este cel al scriitoarei de origine chiliană Isabel Allende, care îl numește pe celebrul autor „maestrul meu” și face referire la ... Citeşte mai departe »

Gabriel Garcia Márquez a murit

Scriitorul Gabriel Garcia Márquez a murit, joi, la vârsta de 87 de ani, informează bbc.co.uk. Informaţia a fost confirmată de o sursă apropiată familiei celebrului autor. „Gabriel Garcia Márquez a murit. Mercedes şi fiii ei, Rodrigo şi Gonzalo, m-au împuternicit să dau această informaţie. O tristeţe atât de mare”, a anunțat pe Twitter un purtător de cuvânt al familiei, Fernanda ... Citeşte mai departe »

„Cine l-a ucis pe Santiago Nasar?”. Cronica unei morți anunțate, de Gabriel García Márquez

Publicat în 1981, cu un an înainte ca Gabriel García Márquez să primească Premiul Nobel pentru Literatură („pentru romanele și povestirile sale, în care fantasticul și realismul sunt combinate într-o bogată lume a imaginației, reflectând viața și conflictele unui continent”, fiind motivația juriului), romanul Cronica unei morți anunțate este pe cât de scurt (în funcție de formatul edițiilor publicate în ... Citeşte mai departe »

Gabriel García Márquez: „Oricine poate scrie orice, atâta vreme cât este crezut”

Foto: dallasmorningviewsblog.dallasnews.com Una dintre edițiile din 1981 ale publicației The Paris Review a găzduit un adevărat eveniment editorial: un interviu amplu și profund cu Gabriel García Márquez. Conversația lui Peter H. Stone cu marele scriitor rămâne un document prețios pentru toți cei care-l iubesc pe inventatorul lui Florentino Ariza și al clanului Buendía. Pentru toți ceilalți, dialogul celor doi poate ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus