duminică , 24 octombrie 2021

Arhivă etichete: Gaetano Donizetti

Abonare RSS

„Lucia di Lammermoor”, sub bagheta dirijorului Ion Marin, reeditat de Deutsche Grammophon

Celebra casă de discuri Deutsche Grammophon aduce în atenția publicului înregistrarea realizată de London Symphony Orchestra, sub bagheta dirijorului român Ion Marin, pe 1 iunie 2001, și avându-i ca soliști pe Cheryl Studer, în rolul Luciei, Plàcido Domingo (Edgardo) și Juan Pons (Enrico). Înregistrarea a fost reeditată cu prilejul aniversării a 182 de ani de la premiera absolută a operei ... Citeşte mai departe »

„Elixirul dragostei”, de Gaetano Donizetti, pe scena Operei Naţionale

„Ispitiţi, amăgiţi, aşteptând miracole, adânc impresionaţi sau frustraţi, devenim tot mai dependenţi de lumea reclamelor şi a surogatelor culturale. Ce bine ar fi dacă am putea atinge fericirea din lumea strălucitoare a publicităţii şi a foiletoanelor… Ce bine ar fi dacă am putea fi iubiţi prin simpla sorbire a unei cupe cu elixir!”, este de părere Adriana Urmuzescu, scenografa operei ... Citeşte mai departe »

Spectacol-eveniment la Opera Naţională: „Elixirul dragostei”, sub bagheta lui David Crescenzi

După Gala Giuseppe Verdi – Richard Wagner: 200 de ani de la naştere, la care au participat soliştii români de renume internaţional Valentina Naforniţă, Alexandru Badea şi Dan Paul Dumitrescu, Opera Naţională Bucureşti (ONB) continuă seria evenimentelor printr-o reprezentaţie specială a spectacolului Elixirul dragostei (L’Elisir d’amore) de Gaetano Donizetti. Astfel, iubitorii genului liric sunt invitaţi la ONB, sâmbătă, 13 aprilie, ... Citeşte mai departe »

„Elixirul dragostei”, spectacol de 8 Martie, la Opera Națională

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii, vineri, 08 martie, de la ora 19.00, Opera Naţională Bucureşti invită publicul la una dintre creaţiile de operă îndrăgite în întreaga lume – Elixirul dragostei  (L’Elisir d’amore) de Gaetano Donizetti, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare. Capodoperă a compozitorului Gaetano Donizetti, opera Elixirul dragostei  este pusă în scenă de regizorul italian Marco Gandini, care a ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus